Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Έναρξη καλοκαιρινών δράσεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος



     Ξεκινούν το Σάββατο 24 Ιουνίου οι καλοκαιρινές  δράσεις του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  με ενεργό  δυναμικό του  τους νέους και τις νέες του τόπου μας.
          Πιο συγκεκριμένα αύριο 24 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου στο Προαύλιο Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης για μαθητές και απόφοιτους λυκείου - φοιτητές και νέα ζευγάρια.
          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος γεννήθηκε το 1959 στη Λεμεσό της Κύπρου. Εγκύκλιες σπουδές παρακολούθησε στην Πάφο, όπου χειροτονήθηκε Διάκονος το 1976. Στη συνέχεια σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας των σπουδών του, το 1980, μόνασε στο Άγιον Όρος, όπου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Αρχικά μόνασε στη Νέα Σκήτη, ως υποτακτικός στη Συνοδεία του Κελλίου   του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή. Το 1987 ολόκληρη η Συνοδεία συνέχισε τη μοναχική ζωή στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, συμβάλλοντας στη μετατροπή της από ιδιόρρυθμο σε Κοινόβιο. Διετέλεσε Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους (1991-1992). Το 1992 επέστρεψε στην Κύπρο, ως Ηγούμενος Ιερών Μονών στην Πάφο και στον Μαχαιρά. Το 1999 εξελέγη Μητροπολίτης της γενέτειράς του, Λεμεσού.

          Η ποιμαντική δραστηριότητά του στην Κύπρο συνδέθηκε με την άνθηση του Κυπριακού μοναχισμού και της ανάπτυξη της πνευματικής ζωής. Πραγματοποίησε εκατοντάδες ομιλίες και διαλέξεις, πολλές από τις οποίες εκδόθηκαν σε βιβλία και μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες, ενώ κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο.
          Το εκκλησιαστικό έργο του έχει αναγνωριστεί από τον Ορθόδοξο κόσμο, ενώ ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου