Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αμερικανική Γεωργική Σχολή : 2ο Θερινό Σχολείο Φυσικής


Πειράματα φυσικής με τη βοήθεια κινητών τηλεφώνων, σύνδεση με το CERN, εξιχνίαση «εγκλήματος» με τη βοήθεια της φυσικής, παραγωγή τυριού και «ταξίδι» σε ένα ηφαίστειο, συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Η πλειονότητα των δράσεων πραγματοποιείται στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών με τη συμμετοχή σχεδόν 100 παιδιών από γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στις δράσεις συμμετέχουν κι άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς της πόλης.
Στο Θερινό Σχολείο Φυσικής, οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες, προσεγγίζουν βιωματικά τις έννοιες της φυσικής, πραγματοποιούν πειράματα σε διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης, γνωρίζουν τη σύγχρονη φυσική, τον επιστήμονα και την επιστήμη. Ο σημαντικότερος στόχος του Σχολείου είναι να αναδείξει ότι η φυσική μπορεί να είναι απλή, να μαγεύει και να ερμηνεύει την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Το Θερινό Σχολείο Φυσικής έχει την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 87687/Δ2 25/5/2-17). Οι μαθητές διαμένουν στο σπίτι τους, ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις 09:30- 19:00. Το μεσημεριανό τους γεύμα είναι στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα εκπαιδευτήρια διατίθεται λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινά καθημερινά από το Τέρμα Χαριλάου και τέρμα Βούλγαρη στις 09:30.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου