Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΗ


Έφυγε ξαφνικά πριν δύο μέρες για το μακρινό του ταξίδι, ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του «Νερού Διός» Σάββας Μεντεκίδης.  Άνθρωπος δημιουργικός, αεικίνητος, ευαίσθητος, αξιοπρεπής.
Πριν πέντε μήνες  το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στην επετειακή του εκδήλωση των δέκα χρόνων από την ίδρυση του, είχε τη χαρά να τιμήσει το Σάββα Μεντεκίδη για την στήριξη και την αναγνώριση του έργου της.
Είναι μια τεράστια απώλεια ο θάνατος του Σάββα Μεντεκίδη για την Πιερία.
Η συνεισφορά του στην τοπική μας κοινωνία ιδιαίτερα μεγάλη. Το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού που δημιούργησε πριν λίγα χρόνια στην περιοχή του Δίου, ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, του οποίου το «Νερό Διός» κατέκλυσε την Ελλάδα, πέρα από τις θέσεις εργασίας και τη στήριξη της οικονομίας της Πιερίας, έχει συγχρόνως τεράστια κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά.
Ο Σάββας Μεντεκίδης ήταν άνθρωπος της προσφοράς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανταλλάγματα. Δεκάδες είναι οι σύλλογοι και οι φορείς που στήριζε στην Πιερία αλλά και όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερη θέση κατείχε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Ήταν θερμός θαυμαστής της Ορχήστρας Νέων Δίου, την οποία παρακολουθούσε συχνά και υπερηφανευόταν για την κοινή ονομασία με το «Νερό Διός»

Η διοίκηση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το θάνατό του και στέλνει τις πιο θερμές συλλυπητήριες ευχές της, στην οικογένεια του. Εύχεται οι διάδοχοι των επιχειρήσεων του, να είναι άξιοι συνεχιστές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου