Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε η φιλοξενία παιδιών από ολόκληρη την Πιερία στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πύλες της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ρητίνης για τη δωρεάν θερινή φιλοξενία παιδιών από τις Κατηχητικές Συνάξεις.

Την έναρξη της πρώτης περιόδου, από τις έντεκα συνολικά που θα πραγματοποιηθούν, έκαναν τα κορίτσια Δημοτικού. Ο τόπος γέμισε από παιδιά με χαρωπές φωνές, που οι γονείς τους εμπιστεύονται στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Εξακόσια περίπου παιδιά από ολόκληρη την Πιερία θα φιλοξενηθούν και φέτος στη Ρητίνη. Παιδιά που φτάνουν εκεί πολλές φορές άγνωστα μεταξύ αγνώστων και φεύγουν αδελφωμένα με ακατάλυτους δεσμούς φιλίας. 
Πρωτοστάτης και σε αυτή την ποιμαντική διακονία της νεότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από κατάλληλους κληρικούς, με την αρωγή θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, όπως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, των Super Market«Μασούτης» και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Σε όλους, κυρίως στους εθελοντές και τους ιδιώτες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εκφράζει τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου