Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Εργαζόμενοι Συμβασιούχοι του Δήμου Δίου Ολύμπου : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για απορριμματοφόρα του δήμου να βγουν απο το ΧΥΤΑ για την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου καταγγέλουμε στους εργαζόμενους της Πιερίας και γενικότερα στο λαό οτι από το πρωί της 27ης Ιούνη η Δημοτική Αρχή έχει εξαπολύσει κύμα εκφοβισμού σε βάρος μας, με στόχο να σπάσει το δίκαιο αγώνα μας. Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες απείλησαν οτι θα υποβάλλουν μήνυση σε βάρος συναδέλφων με ψευδείς ματυρίες οτι δήθεν εμποδίζουν απορριματοφόρα του δήμου να βγούνε απο το ΧΥΤΑ για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Επιπλέον παίρνουν τηλέφωνο σε συναδέλφους και τους απειλούνε λέγοντάς τους οτι αν δε σπάσουμε τον αγώνα μας θα υποστούμε τις συνέπειες του νόμου.


Οι παραπάνω ενέργειες εκφοβισμού είναι συνέχεια των προήγουμενων για σπάσουμε τον αγώνα μας. Όπως για παράδειγμα στις 23 Ιουνίου που κατ' επανάληψη ο Δήμος μέσω του αντιδημάρχου κυρίου Χαρέλα, καλούσε την αστυνομία για να επισκεφθεί το χώρο του ΧΥΤΑ. Επίσης συστηματικά βγάζανε και βγάζουνε ακόμα φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία είναι ακατάλληλα για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Εμείς οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, την οποιαδήποτε απόπειρα εκφοβισμού έχουμε την ωριμότητα και την ψυχραιμία να την αντιμετωπίσουμε.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου οτι με προσωπικό ασφαλείας προχωράμε στην αποκομιδή σκουπιδιών από χώρους με προτεραιότητα όπως είναι το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, ο ξενώνας Παναγία, τα νεκροταφεία, κλπ.

Τέλος, καλούμε το λαό του Δήμου Δίου – Ολύμπου, το λαό της Πιερίας να σταθούν στο πλευρό μας και όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση στη Βουλή  την πρόταση νόμου των συνδικάτων και των επιτροπών αγώνα, η οποία προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και, την καταβολή των δεδουλευμένων μας εδώ και τώρα.

Εργαζόμενοι Συμβασιούχοι του

Δήμου Δίου Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου