Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



 Αποτέλεσμα εικόνας για Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (



Ένας από τους διαχρονικούς υποστηρικτές του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), η αυτοδιοίκηση της Πιερίας, τόσο με το θεσμό της Περιφερειακής  Ενότητας, όσο και τον αντίστοιχο των Δήμων, στηρίζει και το φετινό 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017.
  Και τούτη τη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι Δήμοι Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, δηλώνουν έμπρακτα το παρόν στην οργάνωση και λειτουργία του Φεστιβάλ με τις όποιες απαιτήσεις στην υλικοτεχνική και όχι μόνο υποδομή.

   Οι τρεις φορείς του Νομού Πιερίας αποτελούν άλλωστε και τον επίσημο συνδιοργανωτή του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, το οποίο υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσημη έναρξη το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στις 7:30 μ.μ. στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.
  Με αφορμή την τεσσαρακοστή έκτη χρονιά λειτουργίας του Φεστιβάλ, η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, επισημαίνει: « Το Φεστιβάλ Ολύμπου για άλλη μια φορά θα ενώσει επιτυχώs το κοινό μέσα από τη "γλώσσα" του πολιτισμού.
Υιοθετώντας  έναν  κεντρικό  πολιτιστικό  ρόλο, το Φεστιβάλ Ολύμπου τόσα χρόνια έχει δημιουργήσει μια εξωστρεφή πολιτική πολιτισμού, προσφέροντας εξαιρετικές εμπειρίες σε πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας. Ο κορυφαίοs και αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός, σύμβολο της Πιερίας, που αποτελεί το γεγονός του καλοκαιριού για τον τόπο μας, με
πανελλήνια εμβέλεια, κάθε χρόνο εξελίσσεται κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους, προβάλλοντας τον τόπο μα, και επιβεβαιώνοντας την ισχυρή πολιτιστική «ταυτότητα» της Πιερίας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  και εγώ προσωπικά  στηρίζουμε δυναμικά τη σπουδαία αυτή γιορτή του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργίας.»
  Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Τονίζει: «Στο Δρ. Δημήτρη Παντερμαλή είναι αφιερωμένο το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης  για την ισόχρονη με τη διοργάνωση προσφορά του στην αποκάλυψη και ανάδειξη των θαμμένων αρχαιοτήτων του Δίου. Είναι άξιο επισήμανσης,  ότι όσο  έρχονταν στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τόσο εξαπλωνόταν η φήμη του Φεστιβάλ, ισχυροποιούμενο με την ενέργεια που επιφόρτιζε σ' αυτό το Δίον, ο πολιτιστικός φάρος της Μακεδονίας, η Ιερή Πόλη των Μακεδόνων, ο Ζευς Ύψιστος, ο Όλυμπος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αρχαία Πολιτεία στην ποδιά του νεφόεντα Ολύμπου, επενεργεί στις επιδόσεις των υποκριτών και διακτινίζει τους θεατές στην αρχαιότητα, στον 5ο π.Χ. αιώνα. Τότε που ο βασιλεύς Αρχέλαος ο Α' διοργάνωσε στη γη αυτή τα «Ολύμπια».Σας  καλωσορίζουμε και φέτος στο Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας τέχνη στο φυσικό της χώρο
  Τέλος ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, αναφέρει: «Το Διεθνές  Φεστιβάλ Ολύμπου  προσφέρει κάθε καλοκαίρι μια ενδιαφέρουσα δέσμη θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, δεν είναι απλώς συνώνυμο της καλλιέργειας κουλτούρας και μιας πολύμορφης πολιτιστικής έκφρασης, αλλά μια πραγματική  «όαση» στους «άνυδρους» και δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας. Από αυτή την άποψη δίνει ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον τόπο μας, αφού σηματοδοτεί μια μοναδική εμπειρία επικοινωνίας και μια αξιακή  σχέση ανάμεσα στους θεατές και τον ιερό χώρο του Δίου, που αναζητούν το ίχνος της μέσα από το παρελθόν και τη μακραίωνη πολιτισμική μας  παράδοση. Αυτή ακριβώς η πορεία αναζήτησης νοήματος και αναστοχασμού σε ένα θεσπέσιο περιβάλλον, κάτω από την επιβλητική σκιά του ομώνυμου ιερού βουνού, αποτελεί έκφραση μιας εσωτερικής  πνευματικής  διαδρομής και αυθεντικής ψυχαγωγίας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου που τιμούν και προβάλλουν την Πιερία και τη Βόρεια Ελλάδα ανά τον κόσμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου