Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η επιστροφή της αποστολής από την Παγκόσμια Μαθητιάδα της Αυστρίας



ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
 


Με χαμόγελα, συνθήματα για την Ελλάδα και την Κατερίνη και δεκάδες διακρίσεις επέστρεψε στην πόλη αργά το μεσημέρι, από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα).


Υποδοχή πρωταθλητών, όπως αρμόζει στην περίσταση επεφύλαξαν στην πλατεία Ελευθερίας συγγενείς, φίλοι και πλήθος δημοτών που σχημάτισαν πομπή έως την πλατεία Δημαρχείου. Στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων έγινε μία λιτή δεξίωση στα μέλη της αποστολής, ενώ ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, λόγω της έκτακτης απουσίας του στην Αθήνα, για τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ απεύθυνε μέσω skype, τα θερμά του συγχαρητήρια:«Καλώς επιστρέψατε στην Κατερίνη μας. Αποδειχτήκατε άξιοι πρεσβευτές της πόλης και των κατοίκων της, άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας. Μεταφέρατε το ήθος των  δημοτών μας, που εκφράζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τη νεολαία. Σας συγχαίρω γιατί μέσα από εσάς, την παρουσία σας, τις διακρίσεις σας αποδείξατε ότι ο Δήμος μας έχει δυνατότητες. Αποδείξατε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πάμε ακόμα ψηλότερα. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ το σύνολο της ομάδας, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους εθελοντές, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά κυρίως εσάς που αγωνισθήκατε κρατώντας ψηλά τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, ανάμεσα στις αποστολές 46 χωρών».

Νωρίτερα, τα μέλη της αποστολής υποδέχτηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και εν συνεχεία στο Δημαρχείο, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης,  ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.


Ειδικότερα η κα Καλλιόπη Μπατάλα συνεχάρη «όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την αποστολή και την άρτια παρουσίαση των παιδιών στους αγώνες, το προπονητικό τιμ, τους συνοδούς, ευχαρίστησε «τους γονείς που πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου και εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στους ιθύνοντες της αποστολής».

Παράλληλα, περιέγραψε με συγκινητικά λόγια την είσοδο της αποστολής του Δήμου μας, με τη γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά στο στάδιο των αγώνων - κατά την τελετή έναρξης - και το θερμό χειροκρότημα που απέσπασε από το πολυπληθές κοινό.

Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης σημείωσε από την πλευρά του: «Σηκώσατε ψηλά τη γαλανόλευκη. Ο σκοπός της αποστολής ήταν η καλλιέργεια της φιλίας και της συνεργασίας των λαών και ένα έναυσμα για να αποδείξει η νεολαία μας το ήθος και τις απεριόριστες δυνατότητές της. Συνεχάρη όλους τους συντελεστές της αποστολής, προπονητές, συνοδούς, γονείς, υπαλλήλους του Δήμου, που εργάστηκαν συντονισμένα προκειμένου να έρθει εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης υπογράμμισε: «Με εντυπωσίασε το πρωτόγνωρο πάθος για διάκριση, που επέδειξαν παρά την κούραση του πολύωρου ταξιδιού οι αθλητές μας. Ευχαριστώ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την στήριξη και συγχαίρω για την πρωτοβουλία το Δήμαρχο μας Σάββα Χιονίδη. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμαρχο - της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη  πόλης Moosburg - Herbert Gaggl, για όλες τις διευκολύνσεις που παρείχε στην αποστολή μας».

Εκ μέρους των προπονητών μίλησε ο κος Ελευθέριος Φωτιάδης (προπονητής ποδοσφαίρου), ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «που πίστεψε, εμπιστεύτηκε και έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά της Κατερίνης να αποδείξουν ότι όταν υπάρχει στήριξη μπορούν να πετύχουν πολλά».Ταυτόχρονα ευχαρίστησε έναν προς έναν προπονητές, αθλητές και γενικότερα όλα τα μέλη της αποστολής.

Όπως τονίστηκε η  Παγκόσμια Μαθητιάδα είναι μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου