Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

«Ναι μεν αλλά» από ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πρόταση της κυβέρνησης

Βελτιωμένες χαρακτήρισαν τις προτάσεις της κυβέρνησης οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι, ωστόσο, ανακοίνωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τις επεξεργαστούν.
Σε ένδειξη καλής θέλησης και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισαν, θα «επιτρέψουν» περισσότερα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους και να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, για τους Δήμους της Αττικής.
Ωστόσο, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στους Δήμους αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας «οι βελτιωμένες προτάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Θα υπάρχουν χιλιαδες απολύσεις συμβασιούχων. Συνεχίζουμε μέχρι Πέμπτη οπότε και θα συνεδριάσουμε μετά το συλλαλητήριο. Δίνουμε τη μάχη για την υιοθέτηση της δικής μας πρότασης». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στην δημόσια υγείας».
Την ίδια ώρα, το απόγευμα της Τρίτης εγκρίθηκε, μόνο με τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ σχετικά με τους συμβασιούχους. «Παρών» ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων, και «όχι» τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου