Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Εγκατάσταση μηχανισμού Seatrac για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ολυμπιακής Ακτής- Παραλίας


Την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με αναπηρία επιτρέπει ο μηχανισμός Seatrac, ο οποίος στο πλαίσιο της σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με την Π.Κ.Μ. Π.Ε. Πιερίας για την πράξη: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ», τοποθετήθηκε σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης.



Όπως τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων  τους, στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Στο πλαίσιο αυτό, θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στις ακτές, διευκολύνονται, στηρίζονται έμπρακτα, μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των  απαραίτητων υποδομών».


Διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Παραλία


«Η κύρια ιδέα πίσω από την εγκατάσταση είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης Δημήτρης Ντούρος, τονίζοντας ότι «Η συσκευή μπορεί να εγκαθίσταται στην αρχή κάθε θερινής περιόδου, ενώ με το πέρας της απεγκαθίσταται».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το SEATRAC συνιστά βασικά ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. 

Τέλος, πλησίον του σημείου τοποθέτησης του Seatrac, έχει εγκατασταθεί ράμπα, αποδυτήρια  ναυαγοσωστικός πύργος για την παροχή πρώτων βοηθειών κ.α., ενώ έχουν δεσμευτεί θέσεις στάθμευσης, προκειμένου να καθίσταται ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Παραλία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου