Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Επίσημη έναρξη σήμερα για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας


Θερμή υποδοχή των αθλητών της Κατερίνης από τους διοργανωτές

 

Γεμάτη είναι σήμερα η ατζέντα του αθλητικού - αγωνιστικού προγράμματος,  για την αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (Μαθητιάδα), στο Klagenfurt της Αυστρίας. Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η τελετή έναρξης των αγώνων.


Τα 110 μέλη της αποστολής αθλητών – αθλητριών ηλικίας 12 έως 18 ετών γνώρισαν κατά την άφιξή τους, θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης – Moosburg Herbert Gaggl, καθώς και από μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.
Όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων στο  «Ολυμπιακό χωριό», ενώ ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά χρώματα.

Όπως είναι γνωστό, την αποστολή συνοδεύουν στην Αυστρία,  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, οι οποίοι στο περιθώριο των αγώνων, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Moosburg και μετέφεραν τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισημαίνοντας την πολύπλευρη συνεργασία, που διαχρονικά διέπει τις σχέσεις των δύο πόλεων.



Η Παγκόσμια Μαθητιάδα, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου