Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Στα άκρα η κόντρα για τους συμβασιούχους ΟΤΑ, ενώ τα σκουπίδια «πνίγουν» τις πόλεις

Χωρίς λύση παραμένει το πρόβλημα της συσσώρευσης τεράστιων όγκων απορριμμάτων στα αστικά κέντρα, μετά και την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, το απόγευμα της Πέμπτης, για παράταση των κινητοποιήσεών της έως τουλάχιστον την επόμενη Πέμπτη, με καταλήψεις αμαξοστασίων και αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, η στάση των εργαζομένων δεν είναι ενιαία και η εικόνα διαφοροποιείται από δήμο σε δήμο, με την Αθήνα, πάντως, να παραμένει αντιμέτωπη με έναν συνεχώς αυξανόμενο όγκο σκουπιδιών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στη συνάντηση του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολική λύση για το θέμα των συμβασιούχων, ωστόσο, σε ό,τι αφορά το άμεσο πρόβλημα, σημείωσε ότι αναζητείται τρόπος να παραταθεί η παραμονή των εργαζόμενων στις θέσεις τους έως το τέλος του χρόνου.
Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου την επόμενη Τετάρτη, όπου εφόσον η κυβέρνηση δεν δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων, θα τεθεί ως θέμα προς συζήτηση το κλείσιμο των δήμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το πρωί της Πέμπτης, ένταση σημειώθηκε κατά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με επεισόδια τόσο έξω από τη Βουλή, όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου