Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Ελληνική μακαρονάδα με «4 τυριά»

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄  
Υλικά για 4 άτομα:
  • 500 γρ. πένες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 80 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, χοντροτριμμένο (ημίσκληρο κίτρινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα - σε μεγάλα παντοπωλεία, όπως το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, ο Αλεξανδρής, το Περί Λέσβου, το Culpa Deli, το Ζεμπίλι κ.ά. Εναλλακτικά, βάζουμε πικάντικο κασέρι της αρεσκείας μας)
  • 80 γρ. αρσενικό Νάξου, τριμμένο (στο τυροπωλείο Κουφόπουλος και σε μεγάλα παντοπωλεία, όπως το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, ο Αλεξανδρής, ο Μανδραγόρας, ο Κουκάς, το Ζεμπίλι κ.ά. Εναλλακτικά, βάζουμε άλλο πικάντικο κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας)
  • 120 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 40 γρ. κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου (σε κεντρικά μπακάλικα) ή 80 γρ. πιπεράτη φέτα (το καθένα με διαφορετικό αποτέλεσμα)  
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Διαδικασία:


Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, για περίπου 3 - 4 λεπτά, ίσα-ίσα να ζεσταθούν χωρίς να κοχλάσουν.

Ρίχνουμε τα τυριά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 - 4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, σκορπίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου