Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017 : ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ



 
Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, στις 7:30 μ.μ., στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου Πιερίας, είναι προγραμματισμένη η επίσημη έναρξη του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Λίγες ημέρες πριν από την τελετή, για την οποία ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) προσδίδει ιδιαίτερη σημασία, διοίκηση και συνεργάτες τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε και το περίγραμμα της εκδήλωσης.
  Ο γενικός γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Νικόλαος Πασχαλούδης που συντονίζει την τελετή έναρξης, σε συνάντηση εργασίας με τον καλλιτεχνικό σύμβουλο του Οργανισμού, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γεώργιο Χανδόλια και τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, εξέτασαν το οργανόγραμμα της πρεμιέρας του φετινού Φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριο Παντερμαλή, ενώ τιμώμενη χώρα είναι η Κύπρος.

  Στην τελετή προσκλήθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους της πολιτείας και του διπλωματικού σώματος της Κύπρου και άλλων πρεσβειών, πανεπιστημιακοί, αρχαιολόγοι, καλλιτέχνες, χορηγοί, φορείς και βέβαια ο σημαντικότερος των υποστηρικτών του θεσμού, οι πολίτες της Πιερίας.
  Ο κ. Πασχαλούδης γνωστοποίησε τις κατευθυντήριες γραμμές της τελετής στην οποία ο κ. Χανδόλιας θα απαγγείλει κείμενα και ποιητικό λόγο με αναφορά την Κύπρο και  θα επικεντρωθεί στο έργο του κ. Παντερμαλή. Από την πλευρά του ο κ. Μαυρίδης θα διευθύνει το συναυλιακό μέρος της βραδιάς με κλασσικά και έντεχνα ακούσματα, αποδιδόμενα από το φωνητικό σύνολο « de profudis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου