Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Συνεχίζεται το αθλητικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας

  
Σημαντικές διακρίσεις και θετική παρουσία για τους αθλητές της Κατερίνης

 

Με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της αναμένεται να επιστρέψει από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα).


Ειδικότερα: η ομάδα ποδοσφαίρου συνεχίζει αήττητη την πορεία της, ενώ στον στίβο αθλητές και αθλήτριες της πόλης μας πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, που τους έφεραν ψηλά στον πίνακα κατάταξης. Θετική είναι και η παρουσία των αθλητών μας, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Ιδιαίτερα συγκινητική για όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, η παρέλαση με τη γαλανόλευκη, με την παράλληλη υπόκρουση του εθνικού μας ύμνου, το βράδυ της Παρασκευής - κατά την τελετή έναρξης -  στο χωρητικότητας 35.000 θέσεων στάδιο  του Klagenfurt.

Στο περιθώριο των αγώνων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης,  ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης – Moosburg Herbert Gaggl (ο οποίος παράλληλα είναι βουλευτής στην περιοχή) επισκέφτηκαν το κοινοβούλιο του Klagenfurt.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν συναντήσεις με μέλη του κοινοβουλίου, με αντιπροσωπείες Δήμων από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, με έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην συνεργασία και τη φιλία των λαών.


Η Παγκόσμια Μαθητιάδα, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου