Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Χρυσές διακρίσεις για τους αθλητές της πόλης μας, στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας


  

Με πρωτιές και πολλές διακρίσεις στις αποσκευές της επιστρέφει σήμερα από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τόσο η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, όσο και η ομάδα χάντμπολ των κοριτσιών. Επιπλέον, στον στίβο αθλητές και αθλήτριες συλλόγων της πόλης μας πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, που τους έφεραν στο βάθρο ( περισσότερα από 20 μετάλλια).

Αναλυτικά, τα μετάλλια της αποστολής στον στίβο διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ          3η  ΣΤΑ 400μ.
ΑΙΟΛΙΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ                       3η  50μ. FLYING STANT (ΕΙΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ)
ΚΑΡΑΛΗ ΑΦΡΟΔIΤΗ                      1η ΣΤΑ 200μ.
ΔΟΥΡΜΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ                      2η ΣΦΑΙΡΑ – 2η  50 μ.FLYING STANT
ΜΠΟΥΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ                    3η 800μ.
ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                        2ος 800μ. – 3ος 2.000μ.
ΚΟΥΤΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  1ος ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ – 1ος ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ400 – 3ος 300μ.
ΤΖΙΤΖΙΛΗΣ ΣΑΜΟΥΗΛ                    1ος ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ400 - 2ος ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ
ΖΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                             1ος ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ400 – 3ος ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ
ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                  1η ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ – 2η ΑΚΟΝΤΙΟ – 2η 100μ.
ΒΑΡΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                      2η ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ
ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ          1ος 800μ. – 1ος 2 .000 μ. – 1ος ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ400
ΠΑΛΕΟΣΕΛΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            2ος 800μ.


Ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία των αθλητών μας, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και πιο συγκεκριμένα: 5η θέση στο χάντμπολ αγοριών, 6η θέση στο μπάσκετ αγοριών, 6η θέση στο μπάσκετ κοριτσιών, 6η θέση στο βόλλει κοριτσιών.

Τένις Κοριτσιών: Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καραδήμου Μαριλένα, ενώ 1η στην ομάδα (ηλικιακή κατηγορία) της κατετάγη η Μαρία Δαφερέρα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, με αφορμή τις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών της πόλης τονίζει: «Συγχαίρω θερμά τους νέους αθλητές και αθλήτριες της Κατερίνης, που μας έκαναν υπερήφανους, τόσο με τις σπουδαίες επιτυχίες τους σε μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, όσο και με την εν γένει παρουσία και προσήλωσή τους στα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Οι επιτυχίες αυτές  εμπνέουν τη νέα γενιά στον δικό της καθημερινό αγώνα, για την κατάκτηση υψηλών στόχων. Συγχαρητήρια επίσης απευθύνω σε όλους τους προπονητές και στα μέλη της ελληνικής αποστολής».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο της -αδελφοποιημένης με την Κατερίνη - πόλης Moosburg Αυστρίας Herbert Gaggl «για την τιμητική πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της αποστολής από τους διοργανωτές».


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο περιθώριο των αγώνων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης,  ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, συναντήθηκαν με μέλη του αυστριακού κοινοβουλίου, με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης Moosburg,  με αντιπροσωπείες Δήμων από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, με έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην συνεργασία και τη φιλία των λαών.


Όπως είναι γνωστό η  Παγκόσμια Μαθητιάδα είναι μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου