Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

38ο φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ 3-4 Αυγούστου, αμφιθέατρο πάρκου Κατερίνης
Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται!
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία

Έλα και εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.

Αυτά που ζούμε σήμερα δεν αξίζουν σε κανέναν. Γι’ αυτό το φεστιβάλ γίνεται η συνάντηση:
Των νέων εργατών και εργατριών που βιώνουν στο πετσί τους τη στυγνή εκμετάλλευση, τους μισθούς των 400 και 200 ευρώ, τα σκλαβοπάζαρα της μερικής απασχόλησης.
Των χιλιάδων ανέργων που τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, τους στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, τους τσακίζουν τα όνειρα, τους πετάνε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Των μαθητών και σπουδαστών που οι οικογένειές τους ματώνουν για να μορφωθούν. Που ονειρεύονται να έχουν δουλειά και τους δίνουν ανεργία.
Των νέων ζευγαριών που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παλεύουν να φτιάξουν οικογένεια, να ανοίξουν το δικό τους σπίτι.
Είναι η συνάντηση όλων εκείνων που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό», που «βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».

Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δική της εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Σ’ αυτό τον αγώνα κάθε νέος έχει δύναμη, μπορούν να βρουν διέξοδο τα όνειρα και οι ανάγκες σου.
Η εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα: να εξαλείψει την ανεργία, να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά, να προσφέρει δωρεάν μόρφωση και περίθαλψη σε όλους, να απαλλάξει τις οικογένειες απ’ το βραχνά των στεγαστικών δανείων, με κατοικία για όλους, να δώσει στο λαό το δικαίωμα να απολαύσει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τις διακοπές.
Η λαϊκή ευημερία θα επιτευχθεί με την κατάργηση της ιδιοκτησίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό παλεύουμε οι επιχειρήσεις, ο ορυκτός πλούτος, ο πλούτος που βγαίνει από τη θάλασσα, τη γη να γίνει λαϊκή περιουσία.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλες.
Στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα όμως καταστρέφονται ή αξιοποιούνται με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών, των δικών σου αναγκών.
Γνώρισε τις θέσεις του ΚΚΕ από πρώτο χέρι. Όχι από αυτά που λένε όσοι τις πολεμάνε. Οι εκμεταλλευτές και όσοι θέλουν να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία στο σύστημά τους, διαστρεβλώνουν και πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ, γιατί μένει αταλάντευτο στον αγώνα για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά .
Η εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι’ αυτό χρειάζεται ανατροπή των μονοπωλίων και του πολιτικού τους συστήματος. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσει πραγματικά ευτυχισμένα.

Την «ηθική των αφεντικών»
την αντιπάθησα όσο και την ηθική των δούλων»
Μια Τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου:
«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου