Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μια εξαιρετικά σημαντικά είδηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 taxalia.blogspot.com

Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, που θα έπρεπε να γίνει σημαία, από όσους ενδιαφέρονται για τη Μακεδονία και την Ελλάδα γενικότερα, πέρασε παντού σχεδόν στα ψιλά!

Ο 48χρονος Πρόεδρος της Βουλγαρίας (της τρίτης χώρας που εμπλέκεται στο "μακεδονικό"), Rosen Plevneliev, αναγορεύθηκε σήμερα σε..
Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Αθ. Χατζηδημητρίου, χαιρετισμό του Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Θεοφάνη Καραγιώργου, έπαινο από τον κ. Καραγιώργο και αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev ως Επίτιμου Διδάκτορα.

Ακολούθησε μια εκπληκτική ομιλία του τιμώμενου Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev με τίτλο: “Cooperation for Economic Growth in South – Eastern Europe”, η οποία θα πρέπει να γίνει σεμινάριο στους Έλληνες πολιτικούς.
Ο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων Πρόεδρος, δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες πολιτικούς, δεν θυμίζει σε τίποτε πολιτικό.
Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας (!), επιτυχημένος Υπουργός και σε όλη την ομιλία του, έδωσε ένα όραμα για την περιοχή, πέρα από τα κλασικά ευχολόγια, επαναλαμβάνοντας δεκάδες φορές τη λέξη "responsibility" (άγνωστη λέξη στους Έλληνες). 

O νέος επίτιμος Διδάκτορας. Rosen Plevneliev, είναι πραγματικά ένα κόσμημα για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. στους καθηγητές του, που εμπνεύστηκαν την αναγόρευση.

Η εικόνα του Βούλγαρου Προέδρου δίπλα από το (κατοχυρωμένο) σήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αξίζει πολλά !


Μόνο που κανείς σε αυτή τη χώρα των loosers, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει, να γράφεται στο βιογραφικό του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, ότι είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη !Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου από τον πρόεδρό του Χρήστο Καζαντζή και άλλα μέλη της διοίκησης, στην οποία συμμετέχει κι ο καθηγητής του ΠΑ.ΜΑΚ. Χάρρυ Παπαπανάγος.Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι οι Βούλγαροι έπεσαν με τα μούτρα στην υπεύθυνη ανάπτυξη και το 2020 θα είναι έτη φωτός μπροστά από την Ελλάδα. Επειδή έβαλαν σκοπό να γίνουν μια σοβαρή χώρα. Αυτοί άλλωστε έζησαν το "όνειρο" του σοσιαλισμού και δεν έχουν σκοπό να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα γρήγορα βήματα της ανάπτυξης, "ξεβράζονται" στα φανάρια και τα υπόγεια της Θεσσαλονίκης και επιδίδονται σε ζητιανιά, ρακοσυλλογές και κλοπές, αφού η κατάσταση στη Βουλγαρία, γίνεται όλο και πιό δύσκολη για απατεώνες και κλέφτες, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στο μπάχαλο Ελλάδα.

Νωρίτερα ο Βούλγαρος Πρόεδρος έγινε επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του, για "επιτυχία των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας".

φωτογραφίες: makpress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου