Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σκέψεις για μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια...Προτεραιότητα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αποτελεί η ενίσχυση και η στήριξη της κτηνοτροφίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Mεταξύ άλλων...
συζητήθηκε το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τη γενετική βελτίωση των φυλών αγροτικών ζώων αλλά και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από γαλακτοκομικές εταιρείες.

«Η διακήρυξη των τριών πολιτικών αρχηγών, είναι οδοδείκτης για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος, υπενθυμίζοντας την πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς, καθώς επίσης και εκείνων για την πλήρη εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου (4056/2012).
http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου