Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Παράλια Πιερίας, η έκπληξη του καλοκαιριού

http://politispierias.blogspot.gr/

Ένα κείμενο από το Athinorama για τις ακτές της Πιερίας που αφιερώνεται σε όσους ακόμη για κάποιο λόγο πιστεύουν πως "σαν την Χαλκιδική δεν έχει"


  • Στη σκιά του ιερού βουνού απλώνονται ατελείωτες χρυσαφένιες παραλίες αλλά και απομονωμένοι μικροί κόλποι, ενώ οι πευκώνες κατηφορίζουν μέχρι τη θάλασσα. 
  • Αν και το μήκος του θαλασσινού μετώπου των ακτών της Πιερίας εκτείνεται σε μήκος 70 χλμ., με 16 οργανωμένες ακτές, οι νότιες παραλίες είναι αυτές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, καθώς εκεί αναπτύσσονται χρόνο με το χρόνο πολυτελείς και σοφιστικέ ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν παροχές υψηλού επιπέδου, αντάξιες του μαγικού τόπου που τις περιβάλλει. 
  • Το υπέροχο αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον με το ιερό του Διός Υψίστου και τα λευκά αγάλματα που προβάλλουν μέσα από το νερό, το πανέμορφο πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα, το ζωντανό Λιτόχωρο –αληθινή πύλη για τον Όλυμπο– θα κρατήσουν τον επισκέπτη στη Νότια Πιερία. 
  • Και όχι μόνο αυτά. Ολόκληρη η νότια παραλιακή ζώνη ξεχειλίζει από ζωντάνια, με τα καφέ, τα μπαρ, τα κλαμπ, τις ταβέρνες και τα εστιατόρια να κάνουν πρωταθλητισμό σε non stop δράση, από νωρίς το πρωί μέχρι τα χαράματα της άλλης ημέρας. 


Παραλία Κατερίνης

  • Στην παραλία της Κατερίνης με την απέραντη αμμουδερή ακτή και τη ρηχή καταγάλανη θάλασσα μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ (ποδήλατο, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, αλεξίπτωτο θάλασσας, wind surfing). 
  • Στον κεντρικό δρόμο πολλοί τουρίστες από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, πολλά καταστήματα –τα γουναρικά δίπλα δίπλα με τα μαγιό–, πολλά μπαρ, καφέ και ταβέρνες και πιο πέρα το σούπερ μοντέρνο «Villa White Club» με guest stars της ποπ και της ροκ μουσικής, που μαζεύει όλο τον νεαρόκοσμο της περιοχής. 
  • Παλαιάς κοπής τα περισσότερα συμπαθητικά ξενοδοχεία στον οικισμό, ενώ προς την έξοδο το «Mediterranean Village» στην παραλία, με καφέ κι εστιατόρια γύρω από την πισίνα, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα της Πιερίας, ενώ η ύπαρξή του είναι αποφασιστικής σημασίας για την αναβάθμιση της περιοχής σε τουριστικό προορισμό με αξιώσεις. 
  • Ακόμη κι αν δεν μείνετε εκεί, πηγαίνετε για φαγητό στο εστιατόριο του «Paprika». Θαλασσινό αεράκι, πολύ ευγενικό προσωπικό, μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών (άψογα ντόπια μύδια και γαρίδες) γι’ αρχή και ξεχωριστά πιάτα με βάση το κρέας και το ψάρι σε μεσογειακό ύφος. 
  • Από καιρού εις καιρόν θα πετύχετε μπομπότα και γαλατόπιτα φτιαγμένη από ντόπια μαγείρισσα. Αξίζει να τα ζητήσετε εκ των προτέρων, διότι είναι τέλεια. 




Design αφίξεις και must ψαροφαγία
  • Στην Πλάκα Λιτοχώρου, τώρα, το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Cavo Olympο Luxury Resort & Spa» αναβαθμίζει σε επίπεδο υποδομών την ούτως ή άλλως ωραιότατη περιοχή και είναι ίσως το πιο καλαίσθητο resort σε ολόκληρη την Πιερία. 
  • Αίσθηση νησιού κάτω από τη σκιά του Ολύμπου, εξαίσια η πισίνα που τα όριά της χάνονται στο γαλάζιο του ορίζοντα, κομψότατη η ρεσεψιόν με τα αψιδωτά τόξα. Μίνιμαλ ύφος και διακριτική πολυτέλεια που μπορεί να σας θυμίσουν... Κυκλάδες, αφού το ξενοδοχείο φέρει την υπογραφή του γνωστού αρχιτέκτονα Πάρη Λιάκου (ιδιοκτήτης του «Cavo Tagoo» της Μυκόνου). 
  • Στα πέριξ το ηλικιακά πολυσυλλεκτικό club «Μύλος» ξενυχτάει μέχρι το πρωί, όπως και το δημοφιλέστατο «Μπαράκι», με πάρα πολύ νεαρόκοσμο, κέφι και χύμα κατάσταση. 
  • Πιο κυριλέ ο «Νότος», με ωραίες φατσούλες κι ενδιαφέροντα ντυσίματα, και για χορό πάνω στην μπάρα το ελληνάδικο «Que Passa» στη Λεπτοκαρυά. 


«Cavo Olympo Luxury Resort & Spa»


  • Μια ατελείωτη σειρά κάμπινγκ και υπέροχα νερά στη Σκοτίνα και στον Νέο Παντελεήμονα – για χαλαρό άραγμα σε πολυθρόνες και βαρελίσιες μπίρες ψάξτε το beach bar «Άνεμος» και προς την πλευρά της Γρίτσας ρίξτε μια ματιά στο «Ακρωτήρι» (μη σας πτοήσουν τα παλιομοδίτικα λευκά κολονάκια που το περιβάλλουν, μέσα είναι πολύ αεράτο). 
  • Εκτός από θαλάσσια σπορ, μπορείτε να επιδοθείτε και σε αλεξίπτωτο πλαγιάς με αφετηρία τον Παλαιό Παντελεήμονα και τερματισμό την παραλία.
  • Το εντυπωσιακό ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ορίζει το τοπίο στη διάσημη παραλία. Ακριβώς από κάτω το beach bar «Χαλαρά» είναι εντελώς… χαλαρό, με ευγενικό προσωπικό που σου φέρνει αναψυκτικά, μπίρες και σνακ στην ομπρέλα σου (η οποία δεν χρεώνεται μεν, αλλά ισοφαρίζεται από τις τσιμπημένες τιμές του μπαρ). 
  • Κατεβαίνοντας από το κάστρο προς το χωριό, η ψαροταβέρνα «Κύμα» στο ομώνυμο ξενοδοχείο είναι η αρχετυπική φαντασίωση «τρώω στη θάλασσα ολόφρεσκα, τέλεια μαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά». άσπρα τραπεζομάντιλα, γρήγορο σέρβις, πανέμορφη θέα, πράσινο και φιλικές τιμές. Μακράν καλύτερο ανάμεσα στα πάρα πολλά καφέ-μπαρ του Πλαταμώνα το «Stavento». 
  • Μοντέρνο, καλόγουστο, με λιτή καλοκαιρινή διακόσμηση, τραπεζάκια πάνω στην προβλήτα, είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ μέχρι τα χαράματα με μουσικές για δυνατές καταστάσεις. 
  • Δεν θα μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε την Πιερία χωρίς να επισκεφθούμε το εξαιρετικό εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στο Λιτόχωρο. Φοβερό φαγητό (το ριζότο μπουρανί δεν θα το βρείτε ούτε στην Τοσκάνη), μια τεράστια λίστα κρασιών, μια εκπληκτική λίστα σπάνιων ελληνικών τυριών και ο Όλυμπος από πάνω να χαίρεται που οι Έλληνες εξακολουθούν να ετοιμάζουν συμπόσια αντάξια θεών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου