Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ : αναζητώντας τον ΑΤΤΙΚ


Σάββατο 21 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή. Η παράσταση που είδαν πάνω από 50.000 άτομα  στην Αθήνα!


Ένας 26µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές με το έργο  «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ», παρουσιάζει το ύφος και το ήθος µιας ολόκληρης εποχής, µέσα από µνήµες και αισθήσεις, κείμενα και τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία µας.
Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Μελωδίες και στίχοι που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους, ενώ επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Το οργανάκι, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Η παράσταση προσκαλεί το σημερινό κοινό να αναβαπτιστεί στην ομορφιά των τραγουδιών που σημάδεψαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και να ανακαλύψει τις αξίες ζωής και την καλλιτεχνική τόλμη μιας εποχής εξίσου δύσκολης και μεταβατικής, όσο η σημερινή.

Ο Αττίκ δίκαια θεωρείται γεννήτορας όλων των σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων. Κοσμοπολίτης και βαθειά καλλιεργημένος, σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας, τραγουδιστής, ποιητής, στιχοπλόκος, ηθοποιός, κονφερανσιέ, ταχυδακτυλουργός, χορευτής και ακροβάτης (!), υπήρξε μια πολύπλευρη και γοητευτική προσωπικότητα.
Τα τραγούδια του, άμεσα και βιωματικά, με βαθύ ρομαντισμό, ευγενική μελαγχολία και λεπτό χιούμορ, έφεραν στο ελληνικό ρεπερτόριο ένα ξεχωριστό ύφος και ήθος και συχνά αποτελούν ολοκληρωμένα μουσικο-θεατρικά μονόπρακτα.


Mουσική έρευνα – κείµενα:  Λάµπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερµέδια: Γιάννης Ξανθούλης

Πρωταγωνιστούν (µε αλφαβητική σειρά):
Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουµούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούµης, Άγγελος Παπαδηµητρίου, Άκης Σακελλαρίου
Ιδιαίτερα τιµητική η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη
Μαζί τους οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Νικορέστης Χανιωτάκης,
10µελές µπαλέτο και  ορχήστρα.

Ενορχήστρωση – µουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούµια: Λίλη Πεζανού
Φωτισµοί: Γιώργος Τέλλος
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μιχάλης Αδάµ 
Μια παράσταση φαινόμενο που αγάπησε κοινό και κριτικοί ...
 «Όταν ένα θέαμα καταφέρνει να κόβει πάνω από 2.000 εισιτήρια κάθε βράδυ στην Αθήνα της κρίσης, τότε αποτελεί σίγουρα μια ειδική περίπτωση... Ο Αττίκ αρέσει γιατί μας ταξιδεύει σε μια εποχή αξιοπρέπειας..»
Μαργαρίτα Πουρνάρα, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 «Οι θεατές της παράστασης απολαμβάνουν ένα υψηλής ποιότητας θέαμα, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.. “Το σανίδι είναι ιερό”, ακούγεται να λέει ο Αττίκ σε κάποιο σημείο του έργου.. Φρονώ ότι οι συντελεστές της παράστασης που απ’ότι πληροφορούμε παίρνει παράταση, ενστερνίσθηκαν πλήρως το νόημα της φράσης..»
Χρήστος Ζαμπούνης, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 «Τι είναι αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση ξεχωριστή; Στην περίπτωση του «Αττίκ» πολλά πράγματα μαζί. Κυρίως ότι το θέαμα παρουσιάζεται πολύ καλά “ρονταρισμένο” ακόμα και από την πρεμιέρα. Επιπλέον δε χρειάζεται να είναι κανείς κριτικός θεάτρου για να καταλάβει ότι υπάρχει “χημεία” μεταξύ σκηνής και θεατών..»
Κατερίνα Λυμπεροπούλου, ΒΗΜΑ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
Περίπτερο Φεστιβάλ, Κεντρική Πλατεία Κατερίνης 
Ώρες: 10.00-14.00 & 18.00 - 21.00  
Πρακτορείο τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας
Ώρες: 09.00 - 21.00 καθημερινά  
Πρακτορείο προ-πο ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ , Λεπτοκαρυά Πιερίας
Ώρες: 10.00 - 14.00 & 18:00-21:00 καθημερινά  
Αρχαιολογικός χώρος Δίου
Ώρες: 09:00 - 15.00 καθημερινά  
Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου 
Ώρες: 10.00-14.00 & 18.00 - 21.00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου