Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

6 προτάσεις για... foodie δώρα

Τώρα πια που η μαγειρική έχει γίνει η αγαπημένη ασχολία των περισσοτέρων και με τις εκπομπές μαγειρικής να εναλλάσσονται κάθε μέρα στα κανάλια, σίγουρα θα έχετε πολλούς φίλους που να ασχολούνται ενεργά με την «υψηλή γαστρονομία». Ίσως να πρόκειται και για την πλειοψηφία των φίλων σας…

Σε αυτούς έχετε αρκετές εναλλακτικές για δώρα. Εκτός από ένα καλάθι γεμάτο με ελληνικά τοπικά καλούδια, που θα αποτελούσε μια πρώτης τάξης αλλά ελαφρώς «τσιμπημένη» επιλογή, έχουμε ακόμα 6 προτάσεις για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας αλλά και να τους προσφέρετε κάτι που θα τους ταιριάζει «γάντι».

Μαρμελάδα
Ένα βαζάκι γεμάτο με μαρμελάδα είναι ένα εξαιρετικό δώρο. Ειδικά αν η μαρμελάδα είναι δικής σας παρασκευής, τότε ακόμα καλύτερα. Μαρμελάδες υπάρχουν άπειρες και σαν ιδέες και συσκευασμένες. Οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξετε την πιο νόστιμη ή την πιο πρωτότυπη που θα ταιριάζει στο στιλ και τις γευστικές επιλογές των φίλων σας. Μια πολύ καλή επιλογή επίσης, είναι  οι εξαιρετικές μαρμελάδες για τυρί. Θα τις βρείτε σε ντελικατέσεν και αποτελούν μια εξαιρετική gourmet πρόταση για εκείνους που αγαπούν όχι μόνο τη μαρμελάδα, αλλά και το τυρί. Εσείς θα αντιστεκόσασταν σε λίγη παρμεζάνα με μαρμελάδα σύκο και θυμάρι ή σε ένα κομμάτι γραβιέρα με μαρμελάδα κρεμμύδι;

Gadgets και μικροαντικείμενα
Μικρά γκατζετάκια για την κουζίνα είναι ένα επίσης πολύ καλό δώρο για τις γιορτές και μπορεί να κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα αν θέλετε. Προσέξτε μόνο, να μην το παρακάνετε και αρχίσετε να παίρνετε ό,τι βρείτε μπροστά σας, το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ο φίλος σας, όπως για παράδειγμα ένα εργαλείο χειρός για το καθάρισμα της μπανάνας. Το σημαντικό είναι να βρείτε κάτι που θα είναι και όμορφο και χρηστικό, όπως ένα περίεργο σουρωτήρι για τα μακαρόνια, μια σειρά με design κουτάλες μαγειρέματος ή ακόμα και ζωγραφιστές στο χέρι ποδιές μαγειρικής. Κάντε μια βόλτα στα καταστήματα και σίγουρα θα βρείτε κάτι, φθηνό και όμορφο.

Κρασί
Το κρασί το αγαπούν πολύ και η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε και καλές ετικέτες και καλούς παραγωγούς. Βρείτε ένα από τα αγαπημένα σας μπουκάλια, κόκκινο, ροζέ ή λευκό και κάντε ένα δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί, δεν θα απογοητεύσει σε καμία περίπτωση και θα ενισχύσει παράλληλα, τους έλληνες οινοπαραγωγούς εν καιρώ κρίσης. Μπορείτε επίσης, να βρείτε υπέροχα δώρα σε σχέση με το κρασί, όπως design ανοιχτήρια, περίεργους φελλούς και πώματα και πρωτότυπα ποτήρια.

Βιβλίο μαγειρικής
Μπορεί να σας ακούγεται κάπως πολυφορεμένο ή παλιομοδίτικο σαν δώρο ή ακόμα και άχρηστο μιας και όλες τις συνταγές μπορείς πια να τις βρεις στο ίντερνετ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα βιβλίο μαγειρικής ενός γνωστού σεφ –έλληνα ή ξένου- από εκείνα τα κλασικά, του Τσελεμεντέ για παράδειγμα ή της Χρύσας Παραδείση ή ακόμα και θεματικά βιβλία μαγειρικής σίγουρα δεν μπορείς εύκολα να τα βρεις στο διαδίκτυο συγκεντρωμένα.

Φρέσκα μυρωδικά
Ένας άνθρωπος που αγαπά τη  μαγειρική είναι 99% σίγουρο ότι θα εκτιμά τη φύση και τα προϊόντα της. Επομένως, ένα πρωτότυπο και χρήσιμο δώρο για αυτόν μπορεί να είναι μια σειρά από τα βασικά μυρωδικά της μαγειρικής (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανός κτλ) σε μικρά γλαστράκια που μπορεί να τοποθετήσει στην κουζίνα του, κοντά στο παράθυρο και με λίγο πότισμα να έχει φρέσκα μυρωδικά… από τον κήπο, κάθε μέρα.

Εγγραφή
Μην πάει ο νους σας σε εγγραφή γυμναστηρίου –αν και δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να προσφέρατε στον κολλητό σας μια εγγραφή στο κοντινότερο γυμναστήριο για να χάσει τα κιλά των γιορτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε μια εγγραφή σε μαθήματα μαγειρικής, σε κάποιο μηνιαίο ή εβδομαδιαίο περιοδικό του εξωτερικού που αγαπά να διαβάζει και άλλα τέτοια όμορφα και νόστιμα…

Πηγή: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου