Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για μαθητές - μαθήτριες δημοτικών σχολείων στο κολυμβητήριο του Β' Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης.







Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για μαθητές - μαθήτριες δημοτικών σχολείων πρόκειται να υλοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά στο κολυμβητήριο του Β' Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης.
Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα, η επίσημη έναρξη του οποίου θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου 2014 υλοποιούν με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, η Δ/νση ΠΕ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας.


Παράλληλα με το πρόγραμμα, η πισίνα του Κολυμβητηρίου θα είναι στη διάθεση για χρήση και από τους Κολυμβητικούς Συλλόγους του Δήμου Κατερίνης.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση και υλοποίηση και φέτος του προγράμματος, καθώς και για την γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Πιερίας εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Θωμάς Παπαδημητρίου.

Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις καθώς θεωρείται καινοτόμο στο είδος του αναμένεται να συμμετέχουν φέτος ακόμα περισσότεροι μαθητές - μαθήτριες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περασμένη περίοδο έλαβαν μέρος 780 μαθητές 15 δημοτικών σχολείων του Δήμου, οι οποίοι μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ήρθαν σε άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο και διδάχτηκαν βασικές τεχνικές κολύμβησης.


Μέσα από το παιχνίδι θα δοθεί και φέτος στους μαθητές, η ευκαιρία να αναδείξουν τις κολυμβητικές ικανότητες και γνώσεις, που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας του μαθήματος κολύμβησης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την φροντίδα και επίβλεψη δασκάλων κολύμβησης, με την υποστήριξη των Διευθυντών και Γυμναστών των Σχολείων που θα λάβουν μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου