Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ιδέες για ρεβιεγιόν στο σπίτι!!!

 Πηγή: http://only-decoration.blogspot.gr

Ιδεες για ρεβιεγιον στο σπιτι!!!
Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ίσως από τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων. Τα προβλήματα, η έλλειψη χαράς και αισιοδοξίας,οι δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχουν εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητά μας με συνέπεια να μας παρασύρουν ακόμα και τις γιορτινές μέρες και να χάνεται η πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων.

Το ρεβεγιόν είναι μια ευκαιρία να νιώσουμε ξανά χαρούμενοι, να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη, να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί, να ξεχάσουμε τις υποχρεώσεις μας, να διασκεδάσουμε και να καλωσορίσουμε όσο καλύτερα γίνεται το νέο έτος!
Η διακόσμηση φυσικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και φέτος ιδίως χρειάζεται να είναι οικονομική αλλά παράλληλα πρωτότυπη και εντυπωσιακή!
Ας δούμε κάποιους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε μόνοι σας να δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο, γιορτινό και ζεστό σκηνικό!
Εφόσον στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ρεβεγιόν ιδιαίτερο βάρος θα δώσουμε στην εμφάνιση  και διακόσμηση της τραπεζαρίας.Μπορείτε να την έχετε από την αρχή στρωμένη με τα σερβίτσια σας. Αν πρόκειται για επίσημο γεύμα ή αν έχετε προσκαλέσει λίγα άτομα μπορείτε να τοποθετήσετε το σερβίτσιο σύμφωνα με τους κανόνες του Savoir Vivre:
alt
Savoir Vivre
Εκτός αν έχετε μπουφέ ή περισσότερους καλεσμένους όπου θα χρειαστείτε μόνο τα βασικά:
alt
Σε αυτή την περίπτωση που το τραπέζι σας θα περιλαμβάνει ήδη πολλά αντικείμενα δεν χρειάζεται να το φορτώσετε με πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Ιδανικό θα ήταν να τοποθετήσετε διάσπαρτα μικρά κεράκια ρεσό ή ένα μεγαλύτερο αντικείμενο στο κέντρο της τραπεζαρίας ώστε να αποφύγετε τυχόν ζημιές και να έχετε ελευθερία κινήσεων. Βέβαια μην ξεχάσετε πάνω στο πιάτο σας ή στα μαχαιροπίρουνα να τοποθετήσετε μία πολύ όμορφη χαρτοπετσέτα η οποία θα δώσει αμέσως χρώμα και στυλ στο τραπέζι σας.


alt
altalt alt
alt
Πρωτότυπες Οικονομικές Ιδέες - Κατασκευές:
Κάντε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη την διακόσμησή σας, δημιουργώντας μόνοι σας κάποια στοιχεία που θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης! Δείτε μερικές ιδέες:

  • Διακοσμήστε τις καρέκλες που θα καθίσουν οι καλεσμένοι σας με κορδέλες, χριστουγεννιάτικα αντικείμενα ή καρτούλες που θα έχετε γράψει ευχές, ποιήματα, στίχους ή φράσεις ώστε να μείνουν σαν ενθύμιο για τον καθένα ξεχωριστά:
altaltalt
alt
alt

  • Βάλτε μέσα σε ποτήρια ή γυάλινα δοχεία διακοσμητικά που σας έχουν περισσέψει , κεράκια ή δέστε τα με όμορφες χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στολίστε με τα παραπάνω έναν δίσκο σερβιρίσματος που θα τοποθετήσετε έπειτα στο κέντρο του τραπεζιού ή φτιάξτε το δικό σας στεφάνι!
alt
altalt

alt
altalt
alt

  • Δέστε με μια όμορφη κορδέλα τα μαχαιροπίρουνά σας
alt
  • Δημιουργείστε γλαστράκια με κασπώ και χριστουγεννιάτικες μπάλες ή κρεμαστά στοιχεία
alt
Γενικότερα αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει και σίγουρα θα κερδίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις!!
Όσο αναφορά τον υπόλοιπο χώρο, διαλέξτε ένα σημείο το οποίο θα γίνει το κεντρικό στοιχείο του χώρου και θα δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στον στολισμό του. Αν έχετε τζάκι, εσωτερική σκάλα ή παράθυρο στον χώρο σίγουρα να επιλέξετε αυτό!
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Τέλος, μια όμορφη και οικονομική ιδέα για τους τοίχους σας, είναι να τους διακοσμήσετε με ένα ωραίο αυτοκόλλητο με χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο βέβαια να είναι ειδικό για τοίχους ώστε να μην έχετε κατά την αφαίρεσή του κάποιο πρόβλημα.
alt
tip:
Κάντε την διαφορά! Επιλέξτε ασυνήθιστα χρώματα για την εορταστική διακόσμησή σας!

alt
alt
alt
alt


Αυτό που είναι απαραίτητο, οικονομικό και σας χρειάζεται οπωσδήποτε την βραδιά του ρεβεγιόν είναι η καλή διάθεση! Γιαυτό καλέστε στο σπίτι σας κοντινούς σας ανθρώπους που αγαπάτε και που θα περάσετε σίγουρα καλά! Άλλωστε μην ξεχνάτε, τα Χριστούγεννα γίνονται μία φορά τον χρόνο και είναι πηγή αναμνήσεων και ιστοριών τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους!!
Καλές γιορτές!

Μπερίκου Ζήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου