Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα που λειτουργούν κανονικά


Picture 0 for Τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα που λειτουργούν κανονικά
Δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών, τα τρία από τα πέντε βασικά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, δεν λειτουργεί προσωρινά, λόγω βροχής, το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, κοντά στη Νάουσα, όπου όμως σε μεγαλύτερο υψόμετρο έχει αρχίσει να χιονίζει, ενώ κλειστό είναι και το Σέλι στο νομό Ημαθίας.
 
Στο Ελατοχώρι της Πιερίας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 5-6 βαθμούς Κελσίου, λειτουργούν για τους επισκέπτες μόνο ο εναέριος αναβατήρας και το σαλέ, αλλά οι σκιέρ δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις πίστες, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ούτε σε αυτή την περίπτωση ευνοϊκές και το χιόνι δεν είναι αρκετό.
 
Κανονικά λειτουργούν πάντως, έστω και με ομίχλη, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας στα Γρεβενά και του Καϊμακτσαλάν (Βόρας) στην Πέλλα. Για την πρόσβαση στο τελευταίο χρειάζονται αλυσίδες, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χιλιόμετρα, από τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος της Κερασιάς. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρας, όπου η θερμοκρασία είναι μηδέν βαθμού Κελσίου, επικρατούν ασθενείς άνεμοι, ενώ λειτουργούν οι πίστες στο Μετερίζι και τη Σαραντόβρυση και οι παιδικοί αναβατήρες (baby lifts).
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βασιλίτσα, με θερμοκρασία -1 βαθμού Κελσίου, λειτουργούν δύο αναβατήρες, ο συρόμενος και ο τριθέσιος, ενώ σε αναμονή βρίσκεται ο διπλός. Προς το παρόν το χιονοδρομικό κέντρο είναι προσβάσιμο χωρίς αλυσίδες, αλλά οι οδηγοί καλό είναι να τις έχουν μαζί τους. Στο χιονοδρομικό πνέουν άνεμοι και υπάρχει ομίχλη.
 
Αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ της Τρίτης. Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα κανονικά οκτώ χιονοδρομικά, με 19 αναβατήρες συνολικού μήκους 9080 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου