Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο για την τελευταία Κυριακή του χρόνου


Η Κυριακή με τις περισσότερες πωλήσεις στα εμπορικά καταστήματα, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, ήταν η σημερινή, με βάση τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου.
Οι πρώτες πληροφορίες στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και όπου αλλού ήταν ανοικτά σήμερα είναι ιδιαίτερα θετικές.


Προβλήματα δεν υπήρξαν, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ηρακλείου που άνοιξαν τα μαγαζιά παρά την αντίθετη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ενώ υπήρξαν δύο περιπτώσεις καταγγελίας στη Θεσσαλονίκη για λειτουργία καταστήματος με την αιτιολογία ότι είναι αλυσίδα.
Ο τζίρος ικανοποίησε τους εμπόρους, καθώς εκτιμάται ότι μετακυλίστηκε η κατανάλωση από τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα, που ήταν κλειστά, στα μικρότερα εμπορικά μαγαζιά ενώ εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι συμφέρει το εμπόριο να λειτουργούν τα μαγαζιά, την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά με την "Λευκή νύχτα" στα καταστήματα της Αθήνας: "Το βράδυ του Σαββάτου με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, παρέμειναν ανοικτά και φωτεινά μέχρι αργά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας» που διοργάνωσε ο Δήμος με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος.
Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα, είχε απόλυτη επιτυχία, αφού χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν το κέντρο της Αθήνας και έδωσαν στη πρωτεύουσα μία εικόνα αναζωογόνησης.
Οι πωλήσεις μπορεί να μην ήταν ανάλογες με τη προσέλευση των επισκεπτών, αλλά το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή των ανοικτών εμπορικών καταστημάτων δημιουργεί πάντα συγκέντρωση κόσμου με διάθεση να δει τις βιτρίνες και να διασκεδάσει με μικρές "έξυπνες" αγορές.
Το συμπέρασμα που προκύπτει και πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά είναι ότι πλέον το λιανεμπόριο της Αθήνας και της κάθε πόλης, πρέπει να ακολουθεί τον καταναλωτή και όχι ο καταναλωτής το λιανεμπόριο, πρέπει να τον προσελκύει και όχι να τον περιμένει.
Όσο για το "μπάχαλο" της τελευταίας Κυριακής του χρόνου νομίζω ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η προχειρότητα αυτών που μπορούν και δεν θέλουν και η σκοπιμότητα αυτών που θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν τις Κυριακές. Ελπίζω τα λάθη της χρονιάς που φεύγει, να είναι προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου