Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Εξόρμηση... στα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Β. Ελλάδας

voria.gr

Picture 0 for Εξόρμηση... στα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Β. Ελλάδας


Την ευκαιρία να περάσουν ξέγνοιαστές και χαρούμενες στιγμές δίνουν στους πολίτες τα χριστουγεννιάτικα χωριά που έχουν στηθεί τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στους γύρω νομούς.
Παραμυθοχώρες, χωριά του Άη Βασίλη, Ζαχαρωτά χωριά, Δάση Χριστουγέννων είναι μερικά από τα μέρη που εδώ και ένα περίπου μήνα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, μέσα από εκδηλώσεις και παιχνίδια.

Στη Θεσσαλονίκη καθημερινά η χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους δέχεται εκατοντάδες κόσμου, που έχει την ευκαιρία να ανέβει στο μεγάλο καρουζέλ και στα υπόλοιπα παιχνίδια και να δει το «στολισμένο» καράβι μέσα στο Θερμαϊκό.  

Κόκκινοι ελέφαντες, εκατομμύρια λαμπόνια, ακροβατικά, θεατρικές παραστάσεις είναι μερικά από όσα βλέπουν οι επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου πάρκου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν, μαζί με τα παιδιά τους, με είσοδο 6 ευρώ το άτομο, να ανέβουν σε όσα παιχνίδια θέλουν και να απολαύσουν την βόλτα τους μέσα στα τρία περίπτερα.
Ανάλογο είναι το σκηνικό που έχει στηθεί και στο Δήμο Λαγκαδά και στην «Αγγέλων Πόλις». Στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξέχαστες ώρες. Γιγάντιες μασκώτ, πανύψηλοι ξυλοπόδαροι και διαδραστικές παραστάσεις δίνουν έναν χαρούμενο τόνο στα φετινά Χριστούγεννα. Όσοι επισκέφθούν τις «Γειτονιές των Αγγέλων» θα συναντήσουν μεταξύ άλλων το σπίτι του Άη Βασίλη, τη Ζαχαρούπολη, το Ταχυδρομείο.

Να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορούν φέτος και όσοι επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο πάρκο στο Φίλυρο. Στο θεματικό πάρκο που έχει δημιουργήσει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα από ανακυκλώσιμα υλικά, φάτνη με ζωντανά ζωάκια, όπως ελαφάκια, τα πόνι του Άγιου-Βασίλη και το τρενάκι.
Στην Καλαμαριά, η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο έβαλε και φέτος τα χριστουγεννιάτικά της με το καρουζέλ και το τρενάκι, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των ξωτικών και το ζαχαρόσπιτο.
Ένας «παραμυθόκοσμος» έχει στηθεί στη Νέα Μηχανιώνα από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Aγιοβασίληδες, ξυλοπόδαρους, κοκκινοσκουφίτσες, γιαγιάδες που αφηγούνται παραμύθια, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ζωγραφικής είναι μερικές από τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα.
Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα στην περιφέρεια
Για 10η συνεχή χρονιά η «Ονειρούπολη» Δράμας περιμένει μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό τοπίο στον χώρο του δημοτικού κήπου και της πλατείας Ελευθερίας. Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει τα σπιτάκια του Άη Βασίλη, των Ξωτικών κ.α., το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη, ένα εντυπωσιακό καρουζέλ, το παγοδρόμιο. Το πρόγραμμα της είναι ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων.

Στην Ημαθία, λίγο έξω από τη Βέροια βρίσκεται το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο πάρκο του Αλιάκμονα. Στο χώρο του πάρκου μικροί και μεγάλοι θα βρουν το σπίτι του Αϊ Βασίλη, παγοδρόμιο, δημιουργικά εργαστήρια και μια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το δικό της χριστουγεννιάτικο χωριό έχει δημιουργήσει ο δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης περιλαμβάνει το σπίτι του Αη Βασίλη, λούνα πάρκ, καθημερινές δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες και εκδηλώσεις.
Για τρίτη συνεχή χρονιά το κέντρο των Γιαννιτσών ντύθηκε στα γιορτινά με την «Παραμυθούπολη της Αγάπης». Ξωτικά και νεράιδες του χιονιού, Αϊ-Βασίληδες, καρουζέλ και παγοδρόμιο, το μαγεμένο δάσος και το ταχυδρομείο του Βορείου Πόλου κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Έως τις 6 Ιανουαρίου θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους η «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες. Μπαλονοπισίνα, παγοτσουλήθρα, ξύλινα σπιτάκια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη, με τον θρόνο του συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό.  

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε η πόρτα του χριστουγεννιάτικου χωριού του Στρατωνίου, στη Χαλκιδική. Οι ξεναγούνται σε όλα τα σπιτάκια της Παραμυθοχώρας και στο λούνα πάρκ. Για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες υπάρχει κάθε Σαββατοκύριακο μετακίνηση με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη στην «Παραμυθοχώρα» εντελώς δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου