Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Αναβλήθηκε για το τέλος του 2021 η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα


uk--2

Η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε τον ΟΗΕ να καθυστερήσει ως το τέλος του 2021 μια κρίσιμη σύνοδο για το κλίμα που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί φέτος στη Βρετανία, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Πέμπτη.
Η σύνοδος COP26 θεωρούνται η πιο σημαντική μετά τις συνομιλίες του 2015, από τις οποίες προέκυψε η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Εκατονταδές παγκόσμιοι ηγέτες αναμενόταν ότι θα υπέκυπταν στην πίεση της κοινής γνώμης να αναλάβουν ισχυρότερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δεσμευόμενοι σε πιο γρήγορη μείωση των αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η σύνοδος επαναπρογραμματίστηκε για την 1η Νοεμβρίου 2021, αποφάσισε η υπηρεσία του ΟΗΕ αρμόδια για το κλίμα, αποδεχόμενη την πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης. Η Γλασκόβη στη Σκοτία παραμένει η πόλη που θα φιλοξενήσει τη σύνοδο, ενώ μια πρώτη προπαρασκευαστική θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία.
Η φετινή σύνοδος COP26 είχε στόχο να αποτελέσει καταληκτική ημερομηνία για τις κυβερνήσεις ώστε να δεσμευθούν σε πιο αυστηρούς όρους για τον περιοριοσμό των αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική περίοδο.
Με τις τρέχουσες δεσμεύσεις η θερμοκρασία της Γης αναμένεται να αυξηθεί 3 βαθμούς Κελσίου αυτό τον αιώνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου