Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ – ΔΡΑΣΗ γιορτάζουν με ποδηλατοβόλτα την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου



Με σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Ελευθερίας & ώρα 19.00’, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, Ποδηλατοβόλτα στην πόλη της Κατερίνης για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από- Δραση Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα,  οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες της Κατερίνης να ποδηλατήσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε μία μεγάλη γιορτή, που προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να καταδειχθεί η συνεισφορά του ποδηλάτου και να συντονιστούν οι ενέργειες προώθησης και διάδοσής του.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του, με αφορμή τη δράση ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Στο πλαίσιο μιας διαφορετικής καθημερινότητας συμμετέχουμε όλοι στην παγκόσμια αυτή γιορτή #June3WorldBicycleDay, ποδηλάτου και προτρέπουμε και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να λάβουν ενεργά μέρος. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τους δημότες για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου. Επιδίωξή μας μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι να καταδείξουμε ότι αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα, τη μακροβιότητα και την ευελιξία του ποδηλάτου, ενός απλού, προσιτού, αξιόπιστου, καθαρού και φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς, που προσφέρει μεγάλα οφέλη στο περιβάλλον, την οικονομία και την υγεία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με ψήφισμα που υιοθέτησε στις 12 Απριλίου 2018 στη Νέα Υόρκη, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποκαλεί το ποδήλατο «σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης», και επισημαίνει τα διάφορα οφέλη του για το περιβάλλον, την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία. Ανακηρύσσοντας την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλεί τις κυβερνήσεις και πάσης φύσεως φορείς και εταιρείες να εορτάσουν, να υποστηρίξουν και να διαδώσουν αυτή την ημέρα.
Παράλληλα, με το ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να καλλιεργήσουν ποδηλατική νοοτροπία στην κοινωνία, να δώσουν στο ποδήλατο ιδιαίτερη προσοχή όταν εκπονούν ευρείες στρατηγικές ανάπτυξης, καθώς και να βελτιώσουν την ασφάλεια στους δρόμους με έμφαση στην προστασία πεζών και ποδηλατών. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος εισηγήθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης της ΚΕΔΕ (ως πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας) την προώθηση καινοτόμων πολιτικών για το ποδήλατο, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής καθημερινότητας στις πόλεις: https://katerini.gr/2020/05/19/%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%b5-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7/
Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή της Ποδηλατοπορείας:
Ημερομηνία : Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
Σημείο εκκίνησης : Πλατεία Ελευθερίας.
Ώρα προσέλευσης 19.00΄, ώρα εκκίνησης 19.20΄-19.30΄
Διαδρομή που θα ακολουθήσουμε:
Πλατεία Ελευθερίας- 25ης Μαρτίου-Φαιάκων-28ης Οκτωβρίου- Ειρήνης-Πλ.Ελευθερίας-Εθν.Αντιστάσεως-Ζαλόγγου-Μεγ.Αλεξάνδρου-7ης Μεραρχίας-Αστ.Ζορμπά-Περιμετρική οδός Πέλεκα-ΟΑΕΔ-Αγ.Δημητρίου-Κιουταχείας-Επισκ.Μακ.Κίτρους-Νοσοκομείου-7ηςΜεραρχίας-Σβορώνου-Μιαούλη-19ης Μαΐου-Θεσσαλονίκης-Κασσάνδρου-Ηφαίστου-Ξηρομερίτου-Πλατεία Ελευθερίας.
Η απόσταση της διαδρομής είναι περίπου 12χλμ., εκτιμώμενη διάρκεια 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου