Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Εκτενές και αποτελεσματικό το πρόγραμμα απολυμάνσεων του Δ.Κατερίνης.


Ένα επαρκώς προετοιμασμένο, καλά μελετημένο, επιμελώς στοχευμένο, εξαιρετικά μεγάλο και επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα απολυμάνσεων εφάρμοσε ο Δήμος Κατερίνης κατά το κρίσιμο τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020, ιδιαίτερα όμως κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο όπου είχε κορυφωθεί η υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού (Covid-19).
Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε δημοτικά κτίρια και σε χώρους ευθύνης του Δήμου  αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες, ΑΤΜ τραπεζών κ.α.


ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Ως προς τους χώρους αρμοδιότητας του Δ.Κατερίνης, σειρά απολυμάνσεων έγιναν:
* Στο αμαξοστάσιο του Δήμου και ειδικότερα στα απορριμματοφόρα. Συγκεκριμένα, απολυμάνσεις έγιναν στις διοικητικές εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου, στις καμπίνες των οχημάτων αλλά και των μηχανημάτων.
* Στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου (όπως επίσης και σε υπηρεσίες που στεγάζονται στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου, δηλαδή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, στο Κέντρο Κοινότητας, στην Πρόνοια του Δήμου, στο ΚΕΠ κ.α.).
* Σε ΑΤΜ Τραπεζών, πλατείες, παιδικές χαρές, στάσεις λεωφορείων, παγκάκια, κάδους, δημοτικά κτίρια κ.α.
* Στις Λαϊκές Αγορές.
* Στον πεζόδρομο.
* Στον καταυλισμό των Ρομά.
* Σε όλα τα οχήματα του Δήμου.
* Στα αγροτικά ιατρεία και σε κτίρια των τοπικών & δημοτικών κοινοτήτων.
* Στον Σβορώνο καθώς και στην πόλη της Κατερίνης (περιοχή των Αστικών & Αγίας Τριάδος).
* Σε όλα τα οχήματα του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
* Σε απολύμανση κεντρικών κ.ά. οδικών αρτηριών (κέντρο πόλης, Σταθμός, Χηράδικα, Βατάν, Μυλαύλακος, 19ης Μαΐου κ.α.), πλατειών, με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων υδροφόρων οχημάτων.
* Σε δρόμους στον Κορινό, στην Καλλιθέα, στην Περίσταση, στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.
* Με ανάθεση υπηρεσιών απολύμανσης όχι μόνο εντός αλλά και πέριξ καταυλισμών Ρομά.
* Στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.
* Στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορινού.
* Με σχολαστικές απολυμάνσεις τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κατερίνης.
* Σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
* Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.
* Τέλος, συνεργείο προέβη και στο πλύσιμο του χώρου άθλησης (αίθουσα οργάνων γυμναστικής) κάτω από την κερκίδα του σταδίου. Οι εργασίες κρίθηκαν επιβεβλημένες με αφορμή και την επαναλειτουργία σε πρώτη φάση του ανοικτού χώρου άθλησης στο Α’ ΔΑΚ, τόσο για τους πρωταθλητές που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε τη διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες, όσο και για τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Επίσης ο Δ.Κατερίνης, προχώρησε σε σειρά απολυμάνσεων:
* Σε εξωτερικούς χώρους των ΚΤΕΛ, του ΟΣΕ, του ΙΚΑ, του ΤΕΙ κ.ά.
* Στην Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών (Π.Α.Π.), στο στρατόπεδο Γ.Παύλου και στο στρατόπεδο ΠΟΥΛΟΥ (680 ΠΑΠ/3 ΛΠ) στον Σβορώνο.
* Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.
* Στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης.
* Στο κτίριο του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης.
* Στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης.
* Στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης.
* Στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας.
* Στις εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου.
* Στην ΚΖ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.
* Στα γραφεία του ΟΑΕΔ Κατερίνης.
* Στον Ερυθρό Σταυρό και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως προς τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, ως προς την ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη στον δήμο (ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες), ως προς το δίκτυο διανομής τροφίμων και φαρμάκων σε ανήμπορους συνδημότες, ως προς τις απολυμάνσεις δημόσιων κτιρίων, πλατειών κ.α., ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συζήτησης που είχε μαζί της  στη Θεσσαλονικη.

Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
«Για μια ακόμη φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς αλλά και υπαλλήλους του Δ.Κατερίνης, διότι σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο συνέβαλαν στην αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες, δημότες αλλά και εθελοντές, για τη συνεργασία που επέδειξαν, ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο Μαρτίου και Απριλίου, με αποτέλεσμα να είμαστε ένας Δήμος πρότυπο ως προς την πρόληψη και την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.
Μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων πρόληψης που εφαρμόσαμε, ήταν και το μέτρο των απολυμάνσεων που κάναμε όχι μόνο σε χώρους αρμοδιότητάς μας αλλά και σε χώρους ευθύνης κρατικών και άλλων υπηρεσιών, σε δρόμους, πλατείες, λαϊκές, ΑΤΜ και αλλού, ώστε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την τοπική μας κοινωνία», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κυριακίδης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ο  αγώνας κατά του ιού συνεχίζεται. Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στα μέτρα που συνεχίζει να συνιστά η συντεταγμένη Πολιτεία. Για εμάς, το μέτρο των απολυμάνσεων δεν σταμάτησε. Όπου και όποτε χρειαστεί, θα κάνουμε ξανά απολυμάνσεις, διότι ο κίνδυνος υφίσταται ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου