Σάββατο 23 Μαΐου 2020

«Γαργάρα» η Τουρκική εισβολή στον Έβρο...


Έτσι όμως ήταν πάντα η ελληνική Δεξιά: Φτηνοί στα πίτουρα, ακριβοί στο αλεύρι...
H στάση της ελληνικής τηλεόρασης, δημόσιας και ιδιωτικής, στα μεγάλα εθνικά ζητήματα της χώρας είναι πράγματι αξιοσημείωτη και αξιέπαινη.

Έγινε Τουρκική εισβολή προχτές σε ελληνικά εδάφη στον Έβρο και οι Τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν 16 στρέμματα ελληνική γης.
Ακούσατε κάτι από τα κανάλια;
Όχι βέβαια!
Τα ελληνικά ΜΜΕ κρατούν τον πήχη της σοβαρής και υπεύθυνης δημοσιογραφίας ψηλά.
«Δει δη χρημάτων» θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…


Τα νέα τα μάθαμε από κάτι διεθνή ανθελληνικά δίκτυα που άλλη δουλειά δεν κάνουν, από το να μεταδίδουν ειδήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Κάτι BBC και κάτι άλλα φτηνοκάναλα…
Δεν είναι όμως αξιοπρόσεκτη στάση ευθύνης αυτή της ελληνικής δημοσιογραφίας; Δεν είναι στάση πατριωτική αυτή των ελληνικών ΜΜΕ;
To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr


Αντί να λαϊκίζουν με ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας, με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης το αποσιωπούν και αφήνουν να το λύσουν οι αρμόδιοι και οι ειδικοί.
Γιατί, άλλωστε, να ανησυχήσουν με ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τον μέσο Έλληνα πατριώτη - τηλεθεατή; Γιατί να του αποσπάσουν την προσοχή από τα σπουδαία τα οποία τον απασχολούν;

Γιατί να του χαλάσουν το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που αισθάνεται με την τρομερή επιτυχία της πατρίδας, να έχει λιγότερους από 200 νεκρούς στον αγώνα με τον κορωνοϊό;

Γιατί να του καταστρέψουν το αίσθημα της υπεροχής που νιώθει σαν Έλληνας, να είναι η χώρα του πρώτη στην Ευρώπη στα δάνεια που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα, με πρώτα και με απόσταση τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Γιατί να του χαλάσουν την ικανοποίηση που νιώθει όταν ξέρει ότι είμαστε η χώρα που διεξάγει τα λιγότερα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό ανά κάτοικο, δίνοντας υποεκτιμημένα στοιχεία για την εξάπλωση της νόσου;

Γιατί να του χαλάσουν, με κακές ειδήσεις που άλλωστε δεν τον αφορούν, την ικανοποίηση που αισθάνεται να είναι η χώρα του στην κορυφή των Ευρωπαϊκών χωρών με τη λιγότερη ελευθεροτυπία και τον μικρότερο πλουραλισμό;

Κι ύστερα, πως μπορούν να αποσπάσουν τον μέσο πατριώτη Έλληνα από τη λατρεία του προφήτη Μωυσή, ο οποίος κατάφερε το θαύμα, μόνος αυτός στην Ευρώπη, και τον ιό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και τον τουρισμό, σύμφωνα με δηλώσεις του,  να μη βλάψει;

Αλλά εκείνος που έβαλε, νομίζω, τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση με τις δηλώσεις του, ήταν ο υπουργός εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης Νίκος Δένδιας.

Ερωτηθείς για το τι προτίθεται η κυβέρνηση να πράξει για την Τουρκική εισβολή σε ελληνικά εδάφη στον Έβρο και την κατοχή 16 στρεμμάτων ελληνικής γης από δυνάμεις της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, απάντησε με αξιοζήλευτη σοφία και σπάνια λογική:

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»

Το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους Τούρκους είναι σαφές, αποφασιστικό όσον αφορά στις ελληνικές προθέσεις για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών, όσο όμως και ανυποχώρητα απειλητικό για τη γείτονα. Καθώς εμπεριέχει σαφή και ευθεία απειλή κατά του Τουρκικού στρατού:

«Αν βρεθεί τρόπος η Ελλάδα να αντιδράσει, χωρίς όμως να δημιουργηθεί ένταση και φασαρία, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το κάνει.
Μέχρι τότε όμως τσιμουδιά!



Γιατί η Ελλάδα πρωτίστως δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις. Στο εξωτερικό, έπρεπε να προσθέσει ο συνετός Έλληνας επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Γιατί στο εσωτερικό, μια χαρά τις δημιουργεί τις εντάσεις η ελληνική Δεξιά, το κόμμα του κ. Δένδια που σήμερα κυβερνά τη χώρα.

Όταν πρόκειται να λυθεί κάποιο μεγάλο εθνικό πρόβλημα με τρόπο βιώσιμο και δίκαιο και για τις δύο πλευρές και ιδίως όταν αυτό γίνεται από κυβέρνηση των πολιτικών της αντιπάλων, τότε βγάζει στους δρόμους και τις πλατείες τους εθνικόφρονες «Μακεδονομάχους» με τις περικεφαλαίες και τους ξυρισμένους σβέρκους να φωνάζουν προδότες εκείνους που τόλμησαν να λύσουν εθνικό πρόβλημα που η παράταξη της Δεξιάς δημιούργησε στη χώρα.

Όμως εξ ίσου, αν όχι και σημαντικότερο μήνυμα αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις Δένδια, είναι αυτό που αφορά στην έκταση της ελληνικής γης που κατέλαβαν οι Τούρκοι.

«Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε μαζί σας για λίγα μέτρα», τους είπε.
«Τολμήστε να καταλάβετε την Κρήτη και θα δείτε τι έχει να γίνει», μεταφράζω στη γλώσσα της διπλωματίας.

Δεν θα ήθελε κανείς, νομίζω, να βρίσκεται στη θέση της Τουρκίας μετά από αυτή την εθνικά υπερήφανη δήλωση.

Με την ευκαιρία, αξίζει να δείτε στο twitter τις δεξιές και ακροδεξιές αντιδράσεις στις δηλώσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το περιστατικό.

Που δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όσο βρίσκονταν αυτός και ο Αλέξης Τσίπρας στο τιμόνι της ελληνικής εξωτερικής, οι Τούρκοι δεν είχαν τολμήσει να κάνουν την παραμικρή κίνηση σε βάρος της Ελλάδας.

Κι αυτό χωρίς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να φορούν περικεφαλαίες, να ξυρίσουν τους σβέρκους τους και να φλυαρούν για εθνική υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα και άλλα τέτοια βαρύγδουπα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο της όπλο τη συστηματική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική συνεργειών με την ευρύτερη γεωστρατηγική γειτονιά μας, καθώς και με μια ευρεία αντίληψη για τα εθνικά μας συμφέροντα, που συμπεριλαμβάνει από την επίλυση του Σκοπιανού, που ήταν μαχαιριά για τις γεωστρατηγικές βλέψεις της Τουρκίας στην περιοχή, μέχρι φιλικές σχέσεις με την Βαλκανική, το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, κατάφερε να θωρακίσει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και να αποδυναμώσει τις Τουρκικές βλέψεις εναντίον μας.

Ήταν τότε που ακόμη η Ελλάδα προσκαλούνταν στις διασκέψεις για τη Λιβύη στο Βερολίνο και μαθαίναμε τις εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Αξίζει να δείτε λοιπόν τις αντιδράσεις των δεξιών και ακροδεξιών «πατριωτών» και «Μακεδονομάχων», στο τιτίβισμα στο twitter του πρώην υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Γαργάρα ο Έβρος. Προδότης όμως ο Κοτζιάς που έλυσε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και με τρόπο βιώσιμο το Σκοπιανό.
Έτσι όμως ήταν πάντα η ελληνική Δεξιά: Φτηνοί στα πίτουρα, ακριβοί στο αλεύρι...

Γιάννης Μυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου