Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Η απίστευτη υποβάθμιση των Πανεπιστημίων στην εποχή της Νίκης Κεραμέως...


Η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε αλαλούμ στη εφετινή εξεταστική των Πανεπιστημίων.
Κι αυτό διότι δίνει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξεταστικής με αμφιβόλου ποιότητας ηλεκτρονικές υπηρεσίες που δε διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση το αδιάβλητο της διαδικασίας!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία του Covid - 19, άνοιξαν πρώτα τα Γυμνάσια - Λύκεια κι έπονται ακόμη τα Νηπιαγωγεία - Δημοτικά στη 1 Ιουνίου.

Εύλογα προκύπτει το εξής ερώτημα:

«Μα καλά, κολλάει το 3 χρόνο στο Νηπιαγωγείο και δε κολλάει ο 20 χρόνος φοιτητής Κορωνοϊό;»

Η απάντηση μοιάζει πολύ απλή για το μέσο νοήμων Έλληνα που αντικρίζει την Παιδεία με μια ορθή λογική κι αντίληψη.

Στον αντίποδα, η πολιτεία προσφέρει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξεταστικής υπό την απειλή τυχόν κρούσματος...

Όταν όμως ανοίγει ο τουρισμός στις 15 του Ιούνη, ενώ ήδη θα έχει ολοκληρωθεί (έως τότε) η λειτουργία των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών της χώρας, (καθ' όπως φαίνεται) απλά κάνουν την κρίση του Κορονοϊού ευκαιρία, ικανοποιώντας τις ανάγκες γαλάζιων στελεχών από το χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ οι φοιτητικές κοινότητες απουσιάζουν συνολικά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Και τι εννοώ μ' αυτό;

Πώς θα γίνει της αντιγραφής... για να πάρουν οι γνωστοί - άγνωστοι της κάθε σχολής το πτυχίο τους, μιας που δε θα πραγματοποιηθούν οι εφετινές φοιτητικές εκλογές στην Ελλάδα.

Κλείνοντας μ' αυτές τις σκέψεις, δε θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση όπου ευαγγελίζεται τόσο καιρό την Αριστεία στη χώρα μας, να προχωρά σε αυτές τις επικίνδυνες ατραπούς για το μέλλον και την ποιότητα των Πανεπιστημίων εν γένει.

Δέκα μήνες από τις περασμένες εθνικές εκλογές του Ιούλη, η νέα κυβέρνηση δε σταμάτησε να μας εκπλήσσει με τα φεικ πτυχία των υπουργών της (βλ. Διαμαντάρης), με αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια της ντροπής που αλλοιώνουν τον χάρτη της εκπαίδευσης συλλήβδην, καθώς και με τις μπίζνες για κάμερες και πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης από συγκεκριμένους ημετέρους.

Αν κάτι πρέπει να αλλάξει στον χώρο της Παιδείας είναι αναμφίβολα πλέον η σημερινή υπουργός Νίκη Κεραμέως και μάλιστα σύντομα, καθότι αποδείχτηκε ακατάλληλη με τα θέματα της Παιδείας...

Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband Socialists.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου