Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ...


Μεγάλη σημασία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινη εκδήλωση, στις 18:30,  που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά την οποία θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του με τίτλο «Μένουμε Όρθιοι».
Τους βασικούς άξονες του προγράμματος θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Την εξειδίκευση ανά τομέα θα κάνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Κ.Ο., Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομίας Νίκος Παππάς και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στην προσέγγιση της ονομαζόμενης μεσαίας τάξης, η οποία αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση που έφεραν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.


Την ίδια ώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να δείξει πως αφουγκράζεται την αγωνία του κόσμου για το μέλλον και να αποδείξει πως βρίσκεται στο πλευρό του και μπορεί να τους στηρίξει.

Υπενθυμίζονται τα τρία σημεία στα οποία βασίζονται οι κύριοι άξονες του προγράμματος:

1. Κάλυψη σε ποσοστό 100% του μισθού του εργαζόμενου και τη διατήρηση της σχέσης εργασίας του όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα τον Φεβρουάριο του 2020.
2. Οριζόντια μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας σύγχρονων εγγυοδοτικών εργαλείων, στα οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου των δανείων καθιστώντας τους όρους δανεισμού ελκυστικούς για τις επιχειρήσεις.
3. Δημιουργία ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης ώστε να αντιμετωπιστεί ο άμεσος κίνδυνος μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να βρεθεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης. Το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει 2.200.000 νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου