Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Μοσχάρι φρικασέ με αβοκαντολέμονο

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για το μοσχάρι φρικασέ με αβοκαντολέμονο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά κατά 1 εκ., αφήνουμε να πάρουν βράση και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα μαρούλια, τον μάραθο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε 1 κουτάλα από το ζουμί στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το αβοκάντο, τον δυόσμο, το τζίντζερ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί λεία σάλτσα.
  6. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  7. Πασπαλίζουμε, το μοσχάρι φρικασέ με αβοκαντολέμονο, με το μπούκοβο και το φιστίκι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου