Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Οινοπαραγωγοί της Κατερίνης παρουσίασαν τα κρασιά τους στη Θεσσαλονίκη

 

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για την τουριστική ανάπτυξη, η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης προσέφερε μία ευχάριστη έκπληξη σε οινόφιλους, γευσιγνώστες, δημοσιογράφους, οινολόγους και επαγγελματίες της εστίασης της Θεσσαλονίκης. Επέλεξε να προβάλει τα οινοποιεία του Δήμου της στο οινικό κοινό της συμπρωτεύουσας, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, σε χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εστιάζοντας έτσι στην ανάδειξη αυτού του θεματικού τουρισμού και προορισμού.

Τα επτά οινοποιεία που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, παρουσίασαν τα ξεχωριστά κρασιά τους, στον υψηλής αισθητικής χώρο του «Ύψιλον», στο κέντρο της πόλης, με τους επισκέπτες να δοκιμάζουν πάνω από 70 ετικέτες από τα Οινοποιεία Καρασίμου, Κούρτη, Ξηρομερίτη, Παντούλη, Παπαγιαννούλη, Παπαχριστοδούλου και Πουλιάκη

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ.

Παράλληλα, διοργανώθηκε ένα κλειστό MasterClass με τον καθηγητή του WSPC Στέφανο Κόγια, ο οποίος είχε και τη συνολική επιμέλεια της εκδήλωσης προς τον Δήμο Κατερίνης. Σ’ αυτή την εκδήλωση πήραν μέρος γνωστά πρόσωπα της Οινογνωσίας της Θεσσαλονίκης και δοκίμασαν επιλεγμένα κρασιά από όλους τους Οινοποιούς. 

Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (Ο.Π.Π.Α.Π.), Γιώργος Τσιαλός, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποιεί ο Δήμος και η Αντιδημαρχία Τουρισμού για την ανάδειξη όσων έχει να επιδείξει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών.

Μεταξύ των προσκεκλημένων, ξεχώρισαν εκπρόσωποι εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφοι, γνώστες του καλού κρασιού καθώς και ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οινοποιός Γιάννης Μπουτάρης

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΛΟΣ: ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ Ο Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Τσιαλός δήλωσε: «Ο Δήμος Κατερίνης ξεκίνησε με μεθοδικότητα και πλέον εκτελεί δράσεις ουσιαστικού περιεχομένου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μας. Παρά τη δυσχερή κατάσταση με την πανδημία, η αγάπη όλων μας για την «τανίνη», μας έφερε εδώ για να συμμετέχουμε στην εκδήλωση και να απολαύσουμε την εξαιρετική παρουσίαση των οινοποιών μας και των προϊόντων τους».

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ:

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, δήλωσε: «Μέσα από συνέργειες και στοχευμένες κοινές προσπάθειες θέτουμε τα θεμέλια για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής ταυτότητας του τόπου μας. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, η Αντιδημαρχία Τουρισμού εκπονεί δράσεις με κύριο μέλημα την ποιοτική ανάδειξη της περιοχής μας για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μας σε τούτο το εγχείρημα, οι οποίοι με έμπνευση και εξαιρετική οργάνωση ενίσχυσαν το όραμά μας, καθώς επίσης και τους οινοποιούς συμπολίτες μας που έσπευσαν να πλαισιώσουν με την παρουσία και τα προϊόντα τους την πρώτη εξειδικευμένη δράση μας για την προβολή και ανάδειξη  των οίνων της Κατερίνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου