Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Covid Free Wallet: Από σήμερα ενσωματώνεται η ψηφιακή ταυτότητα

 

Από σήμερα Τρίτη (28/12) ενσωματώνεται η ψηφιακή ταυτότητα στην εφαρμογή Covid-Free Wallet όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω του υφυπουργού του Γιώργου Γεωργαντά.

Ψηφιακή ταυτότητα: Τα στοιχεία που θα είναι αποθηκευμένα

Στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής, θα είναι αποθηκευμένα ορισμένα στοιχεία του κατόχου της, όπως φωτογραφίαονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης ώστε να γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτοποίησης ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλει να μπει σε ένα κατάστημα.

«Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Γεωργαντάς.

Και όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «από σήμερα αυτό θα είναι ενσωματωμένο στο υπάρχον πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό (εμβολιασμού) και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Τι θα πρέπει να κάνουμε

Oι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους την αναβαθμισμένη εφαρμογή Covid-Free Wallet μέσω Google Play Store και Apple App Store και να προσθέσουν τα ψηφιακά έγγραφα που απαιτούνται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου