Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Β. Γερολιόλιο

Με το Δήμαρχο του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο συναντήθηκε την Τετάρτη 22/12 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Η κ. Σκούφα μετά την επίσκεψή της τη Δευτέρα 20/12 στον Πλαταμώνα και την τηλεφωνική της επικοινωνία με τον κ.Γερολιόλιο επισκέφτηκε το Δημοτικό Μέγαρο στο Λιτόχωρο ώστε να ενημερωθεί πλήρως και για το θέμα της προκυμαίας αλλά και για άλλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Γερολιόλιος ανέφερε ότι μετά τις άμεσες διασωστικές ενέργειες που έγιναν στο σημείο της αποκόλλησης ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση, προχώρησε η κατάθεση νέας συμπληρωματικής μελέτης μέσω της Αντιπεριφέρειας για την αποκατάσταση της ζημίας.

Τόνισε ότι θα εξεταστεί συνολικά το έργο για την διάβρωση των ακτών ώστε -αν χρειαστεί- να αλλάξουν οι προτεραιότητες κατασκευής τμημάτων του έργου, με στόχο να προστατευτεί κατά προτεραιότητα η περιοχή που παρουσίασε το πρόβλημα της διάβρωσης του εδάφους.

Στη συνέχεια η κ. Σκούφα ζήτησε ενημέρωση για τον σχεδιασμό από πλευράς του Δημάρχου όσον αφορά τηναποχέτευση αλλά και ύδρευση δημοτικών ενοτήτων που παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα.

Μεγάλο μέρος της συνάντησης κάλυψε το τεράστιο και επιδεινούμενο πρόβλημα της άρδευσης στον πρώην Δήμο Δίου. Η κ. Ελισσάβετ Σκούφα μετέφερε την αγωνία των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την έλλειψη νερού μιας και η φύτευση νέων περιβολιών δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις.

Ο κ. Γερολιόλιος ανέφερε ότι προχωρά στην κατασκευή του νέου ταμιευτήρα που όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα και ανάφερε την πρόθεσή του να ζητήσει την ενεργοποίηση 3 τουλάχιστον ανενεργών γεωτρήσεων όπως και στο να δοθεί η δυνατότητα σε ομάδες παραγωγών να προχωρήσουν σε ομαδική ιδιωτική γεώτρηση.

Τέλος η κ. Σκούφα ενημερώθηκε για τις σύννομες ενέργειες που θα συνεχίσει ο Δήμος, μετά και την ολοκλήρωση της προανάρτησης των σχετικών χαρτών από το Κτηματολόγιο,προκειμένου να κατοχυρωθούν ως δημοτικές εκτάσεις εδάφη που ανήκουν στο δήμο διαχρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου