Υλικά για 6-8 άτομα
4 μεγάλα πράσα, μόνο το άσπρο κομμάτι κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 μεσαίες πατάτες (περ. 750 γρ.) σε κομμάτια
50 γρ. βούτυρο Lurpak
50 ml. ελαιόλαδο
1 λτ. υγρό ζωμό κοτόπουλου MAGGI MARKETPLACE (2 κ.σ. ζωμού σε 1 λίτρο βραστό νερό)
250 ml. γάλα
250 ml. κρέμα γάλακτος Arla
αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για ντεκόρ στο σερβίρισμα
300 γρ. κρουτόν ολικής (προαιρετικά)
Σημείωση: Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και ζωμό λαχανικών για πιο ήπια γεύση, με τον ζωμό κοτόπουλου θα βγει βέβαια πιο νόστιμο αποτέλεσμα
Διαδικασία Παρασκευής
1. Προετοιμάζετε τα υλικά
![](https://caruso.gr/wp-content/uploads/2020/04/kotopoulo-manitaria-ryzi-MAGGI-ZOMOS-2.jpg)
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε το πράσο σε ροδέλες και τις πατάτες σαν να είναι για φούρνο, σε κομμάτια των 3-4 εκ. Επίσης ψιλοκόβετε λίγα φυλλαράκια απ’ το σχοινόπρασο.
![Σούπα πράσου-πατάτας Βισυσουάζ 1](https://caruso.gr/wp-content/uploads/2020/02/VICHYCHOISE-1.jpg)
2. Σοτάρετε τα λαχανικά
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και βούτυρο να κάψουν σε μεσαία ένταση και μετά προσθέστε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια το πράσο για άλλα 4-5 λεπτά και τέλος τις πατάτες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
![Σούπα πράσου-πατάτας Βισυσουάζ 2](https://caruso.gr/wp-content/uploads/2020/02/VICHYCHOISE-2.jpg)
3. Βράζετε τη σούπα
Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε τη κασταρόλα να πάρει βράση και μετά την αφήνετε να σιγοβράσει για 25′-30’, να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανοιχτή.
![Σούπα πράσου-πατάτας Βισυσουάζ 3](https://caruso.gr/wp-content/uploads/2020/02/VICHYCHOISE-3.jpg)
4. Τελειώνετε τη σούπα
Αφού η σούπα έχει βράσει, με το μίξερ χεριού πολτοποιείτε πολύ καλά το περιεχόμενο, να βγει η υφή βελούδινη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε μια τελευταία φορά για να ανακατευτεί καλά.
![Σούπα πράσου-πατάτας Βισυσουάζ 4](https://caruso.gr/wp-content/uploads/2020/02/VICHYCHOISE-4.jpg)
Σερβίρισμα:
Αν τη σερβίρετε ζεστή περιμένετε λίγα λεπτά να καταλαγιάσει η θερμοκρασία και προσθέστε λίγο σχοινόπρασο ή/και κρουτόν στο κάθε πιάτο . Άν τη σερβίρετε κρύα το καλοκαίρι, αφήστε να κρυώσει μόνη της και στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα δίωρο.
![Σούπα πράσου-πατάτας Βισυσουάζ](https://caruso.gr/wp-content/uploads/2020/02/Vichychoise_200130_0174.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου