Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Χοιρινό πρασοσέλινο



Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για το χοιρινό πρασοσέλινο, αρχικά, χωρίζουμε τα κλωνάρια του σέλινου από τη ρίζα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε, τη ρίζα τους.
  2. Πλένουμε το χοιρινό, το σκουπίζουμε καλά και το αλατοπιπερώνουμε.
  3. Αλευρώνουμε το χοιρινό και τινάζουμε κάθε κομμάτι να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα αλευρωμένα κομμάτια χοιρινού (σε δόσεις) μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάζουμε, τα κομμάτια χοιρινού, με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το πράσο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  7. Ρίχνουμε το σέλινο, την ψιλοκομμένη ρίζα και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το σοταρισμένο χοιρινό μαζί με το ζουμάκι που θα έχει βγάλει και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το χοιρινό πρασοσέλινο να πάρει μία βράση.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό.
  10. Ρίχνουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι μέχρι να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο

  1. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε το ξύσμα και σταδιακά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά με μια κουτάλα όσο περισσότερο ζουμί από το φαγητό μπορούμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο.
  4. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το χοιρινό πρασοσέλινο και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου