Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έως και την παραμονή Πρωτοχρονιάς


 

Το παιδί και την οικογένεια θέτουν στο επίκεντρο οι εορταστικές εκδηλώσεις, που με γνώμονα την ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών σχεδίασε ο Δήμος Κατερίνης. Μικροί και μεγάλοι γίνονται μέρος της γιορτής, με φόντο τον εντυπωσιακό - πολύχρωμο και φωτεινό διάκοσμο της πόλης. 

Μουσικά σχήματα, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδι και χορός αναδεικνύουν την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Σημειώνεται ότι σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις,  τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

 

Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής: 

 

27, 28, 29, 30 & 31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη 

Το Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» μεταμορφώνεται σε Ταχυδρομείο του Άι Βασίλη. Τα ξωτικά, ακούραστα όπως πάντα, κάτι σκαρώνουν, κάτι ετοιμάζουν, κάτι σκέφτονται… Τα παιδιά  στέλνουν το δικό τους γράμμα στον αγαπημένο τους άγιο και γράφουν τις ευχές τους. 

Τόπος: Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 

 

Το σπίτι του Άι Βασίλη

Πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του, ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης ανοίγει τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του, σε μικρούς και μεγάλους. Στην εντυπωσιακή και ζεστή γωνιά του σπιτιού του, μας υποδέχεται γεμάτος ιστορίες, ευχές και εκπλήξεις.

Τόπος: Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 

 

 

Παραμυθοπαιχνίδια: «Εργαστήρι παραμυθιού»

Μια φορά και έναν καιρό…

Η ξεκαρδιστική μάγισσα «Φρικαντέλα», του εθνικού μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, και τα απίστευτα «μελομακάρονα και κουραμπιέδες εν δράσει», της Μάρως Θεοδωράκη, παίρνουν σάρκα και οστά χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου και φαντασίας.

Τόπος: Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Μέρες & Ώρες:

27 29 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00

30 & 31 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00 & 15:00 – 17:00.

Τις συγκεκριμένες δράσεις σκηνοθετεί και επιμελείται το θεατρικό εργαστήριο COMΜEDIA και τον ηθοποιό Θανάση Μαργαρίτη.

 

 

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας – «Μωμόγεροι»

Το  ποντιακό λαϊκό δρώμενο των «Μωμόγερων», του οποίου οι ρίζες χάνονται στα προ-Χριστιανικά χρόνια, αναβιώνει στον πεζόδρομο της Κατερίνης από τα μέλη της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας. Η παράδοση, θέλει την αναβίωση του Εθίμου –που έχει στο επίκεντρο του τη σάτιρα- να γίνεται το 12ήμερο από τα Χριστούγεννα έως την Ημέρα των Φώτων

Είδος: Παραδοσιακό Ποντιακό Δρώμενο

Ωρα: 19:00

Τόπος: Πεζόδρομος Κατερίνης, πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Μακεδονίας

 

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μουσικό σχήμα «BALDAFAN»

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετίσουμε την χρονιά και υποδεχθούμε το νέο έτος, το συγκρότημα μάς καλεί να γίνουμε συμμέτοχοι σε μια γιορτή με παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια

Είδος: Κινητή μουσική παράσταση

Ώρες: 17:00 - 20:00

Τόπος: Πεζόδρομος Κατερίνης

 

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μουσικό σχήμα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ - Οι Ασαρτζήδες»

Τα «Χάλκινα της Γούμενισσας» με τον εκρηκτικό τους ήχο κάνουν παραμονή πρωτοχρονιάς στην Κατερίνη. Το φημισμένο εντός και εκτός συνόρων μουσικό σχήμα, με το γρήγορο ρυθμό, το χάλκινο ήχο και το βαλκανικό αποτύπωμα στη μουσική τους, ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους σε ένα παραδοσιακό γλέντι άνευ προηγουμένου.

Είδος: Κινητή μουσική παράσταση

Ώρες: 13:00 -15:00

Τόπος: Πεζόδρομος Κατερίνης

 

Μπάντα Κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ»

Η πολυμελής ορχήστρα κρουστών που παντρεύει τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου, μας καλεί να γιορτάσουμε με νταούλια, αφρικανικά, τύμπανα, ντέφια, κουδούνες, μαράκες, ταμπούρα, τρομπέτες και ακορντεόν. Το δημοφιλές συγκρότημα «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» με τη διαδραστικότητα που χαρακτηρίζει τα μέλη του, προσκαλεί την ενεργό συμμετοχή των θεατών στα δρώμενα. 

Είδος: Κινητή μουσική παράσταση

Ώρες: 14:00 -16:00

Τόπος:  Πεζόδρομος Κατερίνης

 

Γιορτινοί ξυλοπόδαροι 

Γιορτινοί ξυλοπόδαροι στην καρδιά της Κατερίνης! Με τις εντυπωσιακές στολές τους, τα τεχνάσματα και ένα μοναδικό show φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους και σκορπίζουν κέφι και χαμόγελα. 

Ώρες: 11:00 -14:00

Τόπος:  Πεζόδρομος Κατερίνης

 

ΖΟΓΚΛΕΡ: Το όνειρο του ξωτικού Λεκ

Ποιος είπε ότι τα ξωτικά του άγιου Βασίλη δεν έχουν όνειρα και σχέδια; Ο Λεκ είναι ένα ξωτικό που πάντα ονειρευόταν μια καριέρα μεγάλου ζογκλέρ στο τσίρκο. Κορίνες, μπάλες που πετούν στον αέρα και ισορροπίες σε μονόκυκλο και σχοινί.

Ώρες: Δύο παραστάσεις των 45 λεπτών. 1η παράσταση: 11:00 π.μ.  2η παράσταση: 12:30 

Τόπος:  Πεζόδρομος Κατερίνης 

 

Καθημερινά και σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το τραίνο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης θα κάνει βόλτα μικρούς και μεγάλους στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου