Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Το «Δέντρο των Ευχών» στόλισαν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Κατερίνης.

Το πιο αισιόδοξο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το «Δέντρο των Ευχών», στολίστηκε σήμερα στην πλατεία Μακεδονίας με ζωγραφιές, ευχές και κορδέλες, από παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης. Τα μικρά παιδιά συντονίστηκαν στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς των εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης,στόλισαν το πανύψηλο δέντρο - συνοδεία μελωδικών ήχων από την ορχήστρα και χορωδία των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ» - με ιδιαίτερη φροντίδα καιδημιουργικότητα. Στο πνεύμα των ημερών και μέσα από τις όμορφες ευχές τους, πέτυχαν να μεταδώσουν τη χαρά, την ελπίδα και την αγάπη σε όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα στην καρδιά της πόλης.

Τα παιδιά συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους, ενώ η εκδήλωση έγινε με την συνδρομή της υπεύθυνης του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιαςΕκπ/σης– Μαργαρίτας Αμανατίδου και της εθελόντριας – προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας Σωτηρίας Ουσταμπασίδου.  Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, η δημοτική σύμβουλος Παρθένα Μακρίδου, η Λιάνα Μακρίδου - σύζυγος του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συγκεκριμένος στολισμός συνεχίζεται και όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν κορδέλα από το σπίτι του Άι Βασίλη (Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» - πρώην οικία Τσαλόπουλου) και να την τοποθετήσουν στο «Δέντρο των Ευχών».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται  την Πέμπτη 23/12, με κινητή μουσική παράσταση στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης. Το νεανικό μουσικό σχήμα που υπηρετεί πιστά την παράδοση «ΧΑΛΚΙΝΟΜΑΝΙΑ», με χάλκινα, κλαρίνα και κρουστά μεταφέρει το εορταστικό κλίμα.

Ώρες: 17:30  – 20:30

Επιπλέον,  η ActionTeam (Εθελοντικός οργανισμός νέων από την Καβάλα) υπόσχεται ένα Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα με βιοδιασπώμενα ιπτάμενα φαναράκια, που αναμένεται να δημιουργήσουν ένα υπέροχο σκηνικό στον ουρανό, στολίζοντας τον ορίζοντα με το φως τους.

Ώρα: 18:30

Τόπος: Πλατεία Μακεδονίας

 

Καθημερινά στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες»

Τέλος,τα παιδιά «φορούν» την εορταστική τους διάθεση και υποδέχονται καθημερινά τα Χριστούγεννα με ζωντάνια και αισιοδοξία στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου). Στον όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο ζεστό αυτό χώρο στεγάζονται: το ταχυδρομείο και το σπίτι του Άι Βασίλη, που ανοίγει διάπλατα τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του και μας καλωσορίζει γεμάτος ιστορίες, ευχές και εκπλήξεις.

Παράλληλα, τα ξωτικά, ακούραστα όπως πάντα, κάτι σκαρώνουν, κάτι ετοιμάζουν, κάτι σκέφτονται… Τα παιδιά  στέλνουν το δικό τους γράμμα στον αγαπημένο τους άγιο και γράφουν τις ευχές τους.

 Μια φορά και έναν καιρό…

Επιπλέον, χριστουγεννιάτικα παραμύθια ζωντανεύουν καθημερινά στο «Εργαστήρι παραμυθιού», όπου η ξεκαρδιστική μάγισσα «Φρικαντέλα», του εθνικού μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, και τα απίστευτα «μελομακάρονα και κουραμπιέδες εν δράσει», της Μάρως Θεοδωράκη, παίρνουν σάρκα και οστά χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου και φαντασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τόπος: Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Στις: 21, 22,23, 24 & 26, 27, 28, 29, 30 & 31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη

Ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Το σπίτι του Άι Βασίλη

Ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Παραμυθοπαιχνίδια: «Εργαστήρι παραμυθιού»

Μέρες & Ώρες: 21 – 22 Δεκεμβρίου, 17:00 – 21:00.

23 & 24, 11:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00.

26 – 29 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00

30 & 31 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00 & 15:00 – 17:00.

Όλες τις παραπάνω δράσεις σκηνοθετεί &επιμελείται το θεατρικό εργαστήριο COMΜEDIA και ο ηθοποιός Θανάσης Μαργαρίτης.

Επίσης, στις "ράγες" μπήκε και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της Κατερίνης!

Σημειώνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις, τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου