Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σάντουιτς με ροσμπίφ, αβοκάντο και πέστο από σχοινόπρασο

 


Υλικά

Για τη μαρινάδα

Για κάθε σάντουιτς

Για το πέστο σχοινόπρασου

Διαδικασία

Πέστο σχοινόπρασου

  1. Για το σάντουιτς με ροστμπίφ, αβοκάντο και πέστο από σχοινόπρασο ξεκινάμε και βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα δουλεύουμε για σχεδόν 1 λεπτό, με διακεκομμένη λειτουργία, μέχρι να κομματιαστούν και να φτιάξουμε μια πάστα ομοιογενή, όχι όμως λεία.

Ροσμπίφ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Αλατίζουμε το κρέας και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας, για να απορροφήσει το αλάτι.
  3. Με πινέλο το αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα και το αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
  4. Προθερμαίνουμε καλά ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σκέτο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  5. Όταν το σκεύος κάψει και αχνίσει, βάζουμε εκεί το κρέας με τη μαρινάδα του και το αφήνουμε να ψηθεί από την κάτω πλευρά για 5-6 λεπτά, μέχρι να κάνει μια σκούρα και τραγανή κρούστα και να ξεκολλά εύκολα.
  6. Το γυρίζουμε να ψηθεί με τον ίδιο τρόπο από όλες τις πλευ- ρές: το κρέας θα πρέπει να είναι καλοψημένο εξωτερικά και ροζέ στο κέντρο (medium rare είναι το ιδανικό ψήσιμο για το κρέας αυτό).
  7. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  8. Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια κόβουμε φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών (υπολογίζουμε 3-4 φέτες για ένα σάντουιτς, το πολύ 100 γρ. συνολικά).

Σάντουιτς

  1. Ζεσταίνουμε το ψωμάκι στην τοστιέρα ή σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς ή να γίνει όσο τραγανό θέλουμε.
  2. Το ανοίγουμε στη μέση και το αλείφουμε με το βούτυρο.
  3. Στη μία φέτα απλώνουμε τη μοτσαρέλα, από πάνω τις φέτες ροσμπίφ, τη ρόκα, τα ντοματίνια και τις φέτες αβοκάντο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και λάδι.
  5. Βάζουμε 1-2 κουτ. σούπας πέστο σχοινόπρασου, το απλώνουμε με ένα μαχαιράκι και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 149.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου