Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στην νέα ταινία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς»

Με υψηλή προσέλευση συνεχίζονται στην Κατερίνη οι προβολές της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» της Κινηματογραφικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Μια ταινία που γυρίστηκε με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτη κ. Γεωργίου και τη μέριμνα του Αρχιμανδρίτη  π. Παύλου Ντούρου.

Η ταινία  αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αυτοθυσίας του Αθανάσιου Διάκου και θα αποτελέσει απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821 αλλά και παράλληλα  δράση αφύπνισης.

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν πέντεμήνες και τα γυρίσματα έγιναν τόσο στην Πιερία όσο και σε όμορους νομούς.

Η παραγωγή της ταινίας, διάρκειας 2 περίπου ωρών, ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως  Κίτρους «Ο Άγιος Φώτιος», υπό την καθογήγηση του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος έγραψε το σενάριο και έκανε τη σκηνοθεσίαμαζί με την ομάδα του. Τη μουσική έγραψε ο Bαγγέλης Φάμπας (σε θέματα ανωνύμου Μοναχού), ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελένη Μιχαηλίδου. Διευθυντές φωτογραφίας ήταν ο Νεκτάριος Σουλδάτος και ο Θεοχάρης Αναστασιάδης, υπεύθυνος για την ηχοληψία και τους φωτισμούς ο Αντώνης Κούβαρης, για το μοντάζ ο Σπύρος Κόκκας , για την επεξεργασία της εικόνας ο Ντίνος Βαμβακούσης  και βοηθός οργάνωσης παραγωγής η Καλλιόπη Βαφειάδου.

Έπαιξαν 300 ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος».

Με αφορμή τη συνέχιση των προβολών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πιεριείς να παρακολουθήσουν την ταινία, δηλώνονταςχαρακτηριστικά: «Η νέα ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας της Ιεράς μας Μητροπόλεως συνδέεται με τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Αθανάσιος Διάκος όπως η πίστη και η φιλοπατρία που στηρίζουν και την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας».

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου