Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ρεβυθοπίλαφο με παστουρμά, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα ρεβύθια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση, ξαφρίζοντας καλά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 ώρα.
- Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αδειάζoυμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το τζίντζερ, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε το ρεβυθοπίλαφο σε μικρά μπολ και σκορπίζουμε από πάνω τον παστουρμά και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου