Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Ντοματόσουπα με ρύζι

 




Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
  • 1 κιλό ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή κονκασέ
  • 1 μικρή πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κλαδάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αχνίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄-20΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 10΄ ακόμη και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου