Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Κουνελάκι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κουκουνάρι, σταφίδες και πετιμέζι

 


Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σαλαμούρα (άλμη)

  • 300 γρ. χοντρό αλάτι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 10 κόκκους πιπεριού
  • Για το κουνέλι

  • 1 κουνέλι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πετιμέζι
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σαλαμούρα: Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κουνέλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει το αλάτι. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για 1 ώρα μέσα στην άλμη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βγάζουμε το κουνέλι από την άλμη, του προσθέτουμε όλα τα υλικά ώστε να μαριναριστεί καλά και το κλείνουμε μέσα σε μια λαδόκολλα. Το ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα και 15΄. Συνοδεύεται άρτια με μια πράσινη σαλάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου