Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε τις σουπιές με λάχανο, βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό λάδι (θα πρέπει να καπνίσει αμέσως).
- Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο, το πράσο, το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας μέχρι να καθαρίσει.
- Aνακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ και νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά κατά 2-3 εκ. και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να μελώσει το φαγητό.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε και τραβάμε τις σουπιές από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου