Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε ρεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας, αρχικά, στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το κουνουπίδι.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα καρύδας και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να αναμειχθούν.
- Περιχύνουμε με την κρέμα το κουνουπίδι με τα ρεβύθια, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε τα ρεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου