Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Με pass κάνουν πάσα στην αισχροκέρδεια...


Πέτρος Κατσάκος

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ή αυτός δεν πάει καλά και πανηγυρίζει για τις πάνω από 700.000 αιτήσεις για το market pass σε μόλις δύο ημέρες, καμαρώνοντας για το μέτρο, ή εμείς δεν πάμε καλά, που από τη μία φτάσαμε να παρακαλάμε για ένα κουπόνι μπας και βγάλουμε τον μήνα κι από την άλλη... λέμε κι ευχαριστώ σ’ αυτούς που μας άφησαν απροστάτευτους στην αισχροκέρδεια που σαρώνει την αγορά.

Οπως και να το δεις πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν πάμε καλά. Και για να ακριβολογούμε, πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι μήνα παρά μήνα αναγκάζονται να μας πουλάνε pass διά πάσα κρίση και διά πάσα αφραγκία. Δεν εξηγούνται αλλιώς η αποτυχία, η αδιαφορία και η ανικανότητά τους να τα βάλουν μ’ αυτούς που πρέπει και μονίμως καταφεύγουν στη διά της πλαγίας επιδότηση της ακρίβειας και της κάθε μορφής αισχροκέρδειας.

Γιατί, με τα κάθε λογής pass, πάσα στους εκμεταλλευτές της κοινωνίας και των πολιτών κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πάσα με τα λεφτά των φορολογούμενων κάνουν και το πουλάνε για κοινωνική πολιτική. Πάσα με τα λεφτά των διπλά εξαπατημένων κάνουν και το πασάρουν για στήριξη των οικονομικά αδύναμων. Και το πανηγυρίζουν κι από πάνω, και το καμαρώνουν. Και βγαίνουν χαμογελαστοί στα κανάλια και υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι 700.000 νοικοκυριά έχουν ανάγκη τα 52 ευρώ του market pass μήπως και σώσουν την κατάσταση με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Κι αντί να ντρέπονται, διαφημίζουν το δήθεν κοινωνικό τους πρόσωπο. Αντί να παίρνουν μέτρα να συγκρατήσουν τις τιμές, έρχονται οι νεκροθάφτες του κοινωνικού κράτους και παίρνουν τα μέτρα μιας κοινωνίας που ψάχνει ένα pass να βγάλει τον μήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου