Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Μανιτάρια στρογγανόφ με ρύζι

 


Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 6 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού με επίπεδα φύλλα ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 400 ml νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στον ατμό για άλλα 10΄ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Παράλληλα, βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε πάνω τους 150 ml βραστό νερό.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα 6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το κρεμμύδι για 10΄ μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1΄.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα πορτσίνι, κρατώντας το υγρό και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το υγρό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10΄, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά ρύζι σε 4 πιάτα, μια κουταλιά μανιτάρια στρογκανόφ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Αρχική συνταγή: Adam Bush, φωτογραφία: Mike Englis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου