Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Η εκλεκτή που τίναξε την μπάνκα...


Η Σοφία Νικολάου είναι ένα στέλεχος που το Μαξίμου είχε επενδύσει επάνω της, παρά την αποτυχία της να εκλεγεί βουλευτής στις... εκλογές του 2019, και ήταν από τα πρώτα στελέχη που πήρε το χρίσμα έτσι ώστε εδώ και μήνες να κάνει προεκλογικό αγώνα στην Εύβοια.

Ακραία δεξιά με προβοκατόρικο, σκληρό λόγο, βρέθηκε σε κυβερνητική θέση αναλαμβάνοντας γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής,  μια θέση στην οποία επέλεξε να χτίσει το μαρμάρινο προφίλ της με περασμένων δεκαετιών πολιτικές και αντιλήψεις.

Μέχρι που οι αποκαλύψεις για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο της πανδημίας άρχισαν να μαυρίζουν την πολιτική της καριέρα, την ίδια ώρα που η ίδια εμφανιζόταν ως βαλλόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αδαμάντινη πολιτική της, με το Μαξίμου να καλύπτει χωρίς δεύτερες σκέψεις την εκλεκτή του. 

Σήμερα μετά το πόρισμα -κόλαφο του ΣΔΟΕ που κάνει λόγο για ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις,  η Σοφία Νικολάου από πουλέν του Μαξίμου έγινε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ με γαλάζιους βουλευτές και στελέχη να έχουν χάσει την υπομονή τους καθώς καλούνται στις εκλογικές τους περιφέρειες να απολογούνται για ένα ακόμα σκάνδαλο.

Στο Μαξίμου έχει γίνει σαφές ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί παρά τις παραληρηματικές δηλώσεις της Σοφίας Νικολάου κατά ΣΥΡΙΖΑ, υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των δημοσιογράφων που το αποκάλυψαν. 

Και το ερώτημα είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τολμήσει να κόψει από τα ψηφοδέλτια τη Σοφία Νικολάου ή θα επιμείνει να τη στηρίζει ερχόμενος σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και γαλάζια στελέχη.

Το Μαξίμου, χθες Δευτέρα (20/2), επέλεξε να πάρει παράταση στην αντιμετώπιση του μέγα προβλήματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην καλύπτει τη Σοφία Νικολάου αλλά και να μην την αδειάζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ρίξει τους τόνους, να πέσει το θέμα από την κορυφή της επικαιρότητας και στη συνέχεια να πάρει τις τελικές του αποφάσεις...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου